NBA'de yeni kurallar onaylandı! Kendini yere atanlar yandı

NBA'de yeni sezonda uygulanacak kurallar açıklandı. Buna göre koç itirazları ve hakemi kandırmaya yönelik, flop dediğimiz kendini yere atmalar gibi durumlarla ilgili yeni değişiklikler onaylandı.

NBA Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre yeni sezon için koç itirazları ve hakemi kandırmaya yönelik hareketlerle ilgili kural değişiklikleri onaylandı.

BAŞARILI İTİRAZ SONRASI YENİ İTİRAZ HAKKI

Koçların istedikleri bir hakem kararına itiraz etme haklarıyla ilgili bir değişiklik yapıldı. Buna göre itirazında başarılı olan koçların, ikinci bir itiraz hakkına sahip olacakları belirtildi. Ancak bir takımın ilk itirazında başarılı olduğu ve zorunlu bir mola kullanmadığı takdirde, ilk itirazı sonrası mola hakkını tutmaya devam edeceği kaydedildi.

Maçın uzamaması ve akışının bozulmaması için bir takımın itirazında başarılı olduğunda bile ikinci itiraz hakkı sonrası elindeki mola hakkını kullanamayacağı belirtildi.

FLOP YAPANLARA ÖNLEM

Flop dediğimiz hakemleri aldatmaya yönelik, yani "hakemlerin başka bir oyuncuya faul çalmasına neden olacak şekilde hareket eden" oyunculara ise teknik faul verilecek. Bu teknik faul standart faul haklarına etki etmeyecek fakat rakip takıma bir serbest atış hakkı ve duruma bağlı olarak pozisyon hakkı verebilecek.

Hakemlerin, flop için düdük çalmak adına oyunu durdurmayı tercih edebilecekleri veya bir sonraki "tarafsız" pozisyona dek bekleyebilecekleri kaydedildi.

Bunun yanında flop yapan oyunculara başlangıçta 2 bin dolar para cezası verilecek ve tekrarlanması halinde bu para cezası katlarak artacak.

Her iki kural değişikliğinin de ilk olarak oyuncular, Ulusal Basketbol Oyuncuları Sendikası temsilcileri, koçlar, takım basketbolu yöneticileri ve hakemlerden oluşan NBA Rekabet Komitesi'nden oybirliğiyle tavsiye aldığı da kayıtlara geçti.

NBA'de yeni kurallar onaylandı! Kendini yere atanlar yandı ile ilgili etiketler NBA
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.