Nazmi Arıkan neden öldürüldü? Katil zanlısı Ufuk Akçekaya kimdir?

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki çiftlik evinde Fen Bilimleri Dershaneleri'nin sahibi Nazmi Arıkan ve şoförünün öldürülmesi ile ilgili yeni detaylar belirlendi. İddialara göre; Arıkan’ın katilini olay olay yerinde olduğu belirlenen taksici dikkati çekerken ailenin tehdit aldıklarını söyledikleri Ufuk Akçekaya'yı olay gecesi çiftliğe yakın bir bölgeye bıraktığı belirlendi. Peki, Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker neden öldürüldü?

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli Köyü'ndeki hayvan çiftliğinde Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker bıçaklanarak öldürüldü. Nazmi Arıkan’ın olay gecesinde son telefon görüşmesini saat 23.45 sıralarında kardeşi ile yaptığı belirlendi. Şoförü ise en son 22.45'te WhatsApp’ta görünmüş. İddialara göre; eve girip önce Arıkan'ı öldüren şüpheli, daha sonrasında ise seslere koşan şoförü de defalarca bıçaklayarak öldürdü.

Olayın hemen ardından aile, Ufuk Akçekaya tarafından tehdit edildiklerini adli makamlara bildirdi. Yapılan kamera görüntüleri incelemesinde bir kişinin otobüsle şehre geldiği ve köye taksi ile gittiği belirlendi. Kameralara yansıyan kişi ailenin de husumetlileri olarak bildirdiği Tokatspor kulübü başkanı ve aynı zamanda eğitim kurumları sahibi Ufuk Akçekaya'ya benzetildi.

Katilin Gelibolu merkezden çiftliğe taksi ile geldiği belirlenince. taksinin şoförüne ulaşılıp teşhis yaptırıldı. Taksici olaydan kısa süre önce Akçekaya'yı çiftlik yakınlarına bıraktığını belirtti ve teşhis gerçekleştirildi. Adresi tespit edilen şüpheli Çanakkale Başsavcılığı'nın talimatı ile Etiler'deki adresinde kıskıvrak yakalandı.

Nazmi Arıkan neden öldürüldü? Katil zanlısı Ufuk Akçekaya kimdir?

Taksi şoförü evli ve 2 çocuk babası Ayhan Kütükçüler, "İnternet üzerinden numaramı bulup ulaşmış. Eceabat'tan almamı istedi. Gelibolu minibüsüyle Eceabat'ın Kilitbahir kavşağından saat 20.00'de aldım. Üzerinde siyah bir tişört ve siyah bir pantolon vardı. Bir kol çantası taşıyordu. Sakindi. Daha önce de ilçeye geldiğini söyledi. Olay yerine gitmek istediğini söyledi. Bigalı, Kumköy ve Yolağzı'ndan sonra olayın olduğu Karainebey köyüne ulaştık."

"Köyü 1 kilometre geçtikten sonra hayvan çiftliğinin orada indi. 205 TL taksi ücretini verdi. Sabahtan ise Muğla'nın Bodrum ilçesine gitmek istediğini ne kadar tutacağını sordu. '4 bin 500 TL tutar' dedim. Ben ayrıldım. Ancak gece tekrar aradı, 23.45'te yanına gittim. Bodrum'a değil, Gelibolu'ya gitmek istediğini söyledi. Saat 00.24'te Gelibolu garajına götürdüm. 520 TL tuttu. Cebinde 460 TL olduğunu söyledi. Helalleştik. Ayrıldı" ifadelerine yer verdi.

Öldürülen şoför Şerif Eker (46), İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Eker için Beykoz Selam Camisi'nde cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Eker'in ailesinin ve yakınlarının katıldığı namazda, dua okundu. Cenaze namazının ardından Eker'in cenazesi, Mahmut Şevket Paşa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Nazmi Arıkan Kimdir?

16 Mart 1953 tarihinde Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Salur köyünde dünyaya gelen Nazmi Arıkan, Ortaokulu, Tokat Öğretmen Okulu ve Gazi Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. Bolu Erkek Öğretmen Okulunda bir yıl öğretmenlik yapan Arıkan, bir dönem öğretmenlikten uzaklaştırıldı.

Gazi Eğitim Enstitüsü’nde okuyarak fizik öğretmenliği diplomasını alan Arıkan, MEF Dershanesi’nde öğretmenlik yaparken, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü’nde okudu.

Nazmi Arıkan neden öldürüldü? Katil zanlısı Ufuk Akçekaya kimdir? - Resim : 2

Arıkan, Bolu Öğretmen Okulu’nda bir yıl öğretmenlik yaptı ve ardından özel dershaneciliğe geçti.

1997 yılında Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi’ni devralan Arıkan, tek şube olarak aldığı dershaneyi, 2012 yılında İstanbul’da 25, Türkiye genelinde ise 80 şubeye ulaştırdı.

Arıkan, 2011 yılında Fen Bilimleri Okulları’nı açtı.

Nazmi Arıkan neden öldürüldü? Katil zanlısı Ufuk Akçekaya kimdir? ile ilgili etiketler Çanakkale Ufuk Akçekaya nazmi arıkan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.