NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye'ye teşekkür ediyorum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Afganistan'da yaşananlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, "Taliban'ın kontrolü yeniden ele geçirmesi gibi bir risk hep vardı" dedi. Stoltenberg, "Afganistan'ın çöküşünü görmekten üzüntü duyuyorum. Özellikle Türkiye, ABD ve İngiltere'de teşekkür ediyorum. Havalimanının güvenliğini ve tahliyeyi organize ediyorlar." dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg canlı yayınla tüm dünyaya Taliban'ın Afganistan'ı işgalini değerlendirdi.

Stoltenberg'in açıklamalarından satır başları şöyle;

Kabil'de önceliğimiz tahliyelerin başarılı bir şekilde tamamlanması. Afganistan'da durum son derece üzücü ve endişe verici. Afganistan'ın çöküşünü görmekten üzüntü duyuyorum. Özellikle Türkiye, ABD ve İngiltere'de teşekkür ediyorum. Havalimanının güvenliğini ve tahliyeyi organize ediyorlar.

"TÜM DÜNYA BARIŞA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEK"

Bu gerçekten çok üzücü. Bu kadar hızlı ilerleyiş beklemiyorduk, bizim eğittiğimiz Afgan yönetimi direnemedi. Biz hiçbir zaman sonsuza kadar kalacağımızı söylemedik. Gani Taliban'a karşı direnemedi. Tüm dünya Afganistan'daki gelişmeleri izlemeye ve barışa destek vermeye devam edecek. Uluslararası terörizmle mücadele etmeye devam edeceğiz.

Acınızı paylaşıyorum, üzüntü duyuyorum, bana da 2001'de bir söz verildi, şu anda NATO Genel Sekreteriyim ve bunun sorumluluğu bende. Afganistan'a gittim, pek çok güçlü kadınla tanıştım, sosyoekonomik gelişimi gördüm, desteklemeye devam edeceğiz. Yeni yönetimi desteklemeye devam edeceğiz, kadın haklarını savunduğundan emin olacağız.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye'ye teşekkür ediyorum ile ilgili etiketler Afganistan NATO Taliban jens stoltenberg
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.