Nar ekşisi neden yasaklandı? Sağlığa zararlı mı?

Nar suyu içerisinde yer alan şekerin karamelize edilmesini sağlayarak elde edilen bir ürün olan nar ekşisi hakkındaki son gelişmeler herkes tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Peki, nar ekşisi yasaklandı mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Nar suyunun içerisinde yer alan şekerin karamelize olmasını sağlayarak elde edilen bir ürün olan nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi ürünler hakkındaki son detaylar kamuoyuna sunuldu.

Nar Ekşisi Yasaklandı mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmeliğe göre; nar ekşisine, nar, nar suyu, nar suyu konsantresi ve su dışında başka bir gıda bileşeni kesinlikle eklenemeyecek.

Nar Ekşisi

Nar Ekşisi Neden Yasaklandı?

Nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi isimlerle nar ekşisi benzeri ürünler yurt içerisinde satılamayacak. Bu bağlamda yurt içinde piyasaya arzına izin verilmeyen ürünler, 30 Haziran 2024'ten sonra piyasada kesinlikle bulundurulamayacak.

Nar Ekşisi Nedir?

Nar ekşisi, nar suyunun içindeki şekerin karamelize olmasını sağlayıp suyunun uçurulmasıyla elde edilen bir üründür. Mayhoş ve tatlı bir tadı vardır, balzamik sirkeyi andırır. Hatay'ın nar ekşisi meşhurdur, fakat sadece Hatay'da kullanılmamaktadır. Tüm güney mutfağında kullanılan bir malzemedir.

Nar ekşisi neden yasaklandı? Sağlığa zararlı mı? ile ilgili etiketler Nar Ekşisi
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.