Muz yeme akımının arkasında ajanlar mı var?

Bir Türk vatandaşının, sokak röportajında, "Ben muz yiyemiyorum, Suriyeliler kilolarca muz alıyor" ifadesini kullanması üzerine Suriyeli sığınmacılar peş peşe bu açıklama ile dalga geçen videolar paylaştı. Sosyal medya trendinin boyutu o kadar çirkinleşti ki, iş Türk bayrağına hakarete kadar vardı... Kampanyanın arkasında etki ajanları olabileceği iddiası da gündemde...

TikTok ve Twitter'da "muz yeme akımı" başlatan Suriyeliler muz yedikleri  anların yer aldığı ve Türkleri hedef alan bazı videolar yayımladı. Türk vatandaşları ise bu paylaşımlara sert tepki gösterdi.

ESED'İN ETKİ AJANLARI MI?

Diğer yandan, söz konusu videoların, göçmen krizini tahrik etmek isteyen Beşşar Esed rejiminin etki ajanlarının organizasyonunda servis edildiği öne sürüldü.

"MUZ CUMHURİYETİ" GÖNDERMESİ...

Bu noktada Türk milletinin hassas sinir uçlarını hedef alan çirkin saldırılar da yapıldı. Muz yeme akımı kapsamında paylaşılan bir sosyal medya mesajında Türk bayrağı deforme edilerek, hilalin yerine bir muz montajlandı.

Muz yeme akımının arkasında ajanlar mı var?

Türk bayrağına yapılan bu çirkin saldırı tansiyonu daha da yükseltirken, emniyet güçlerinin videoları yayımlayan Suriyelilerin yakalanması ve sınır dışı edilmesi için çalışma başlattığı öğrenildi.

Muz yeme akımının arkasında ajanlar mı var? ile ilgili etiketler Türk bayrağı suriyeliler muz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.