Müthiş iddia: Tel Rıfat ele geçirildi mi?

Yerel kaynaklar, Zeytin Dalı Harekâtı'nda Afrin'den sonraki hedef olan ilçenin kurtarılması için bugün harekete geçildiğini ve saatler içinde sonuç alındığını öne sürdü. Askeri kaynaklar ise haberi doğrulamadı.

Afrin'in doğusundaki Tel Rıfat ilçesinin YPG'li teröristlerden temizlenmesi için beklenen operasyon bugün başladı ve saatler içinde sonuç alındığı öne sürüldü.

Yerel kaynaklar, Türk özel kuvvetler askerleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin bugün harekete geçtiğini bildirdi.

Askeri kaynaklardan gelen yeni bilgiye göre ise; Tel Rıfat'ın TSK'nın kontrolüne geçtiği iddiaları yalanlandı. Tel Rıfat'ın teröristlerden temizlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Tel Rıfat, Fırat Kalkanı Harekâtı ile teröristlerden temizlenen Mare ve Afrin arasında yer alıyor.

10 bin kişilik ÖSO unsurlarının bölgede olduğunu bildiren İhlas Haber Ajansı ise, Tel Rıfat'ın bir kilometre doğusundaki Şeyh İsa ve Umm Havş köylerine operasyon düzenlendiğini aktarıyor.

telrfat2

ZEYTİN DALI TEL RIFAT'IN ALINMASIYLA TAMAMLANACAK

20 Ocak'ta başlayan Zeytin Dalı Harekâtı, Tel Rıfat'ın alınmasıyla tamamlanacak.

telrfat_1

TEL RIFAT HALKI TSK'YI DAVET ETMİŞTİ

Afrin'deki terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Tel Rıfat ilçesi sakinleri ve çok sayıda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu, Zeytin Dalı Harekatı'yla topraklarının kurtarılması için bir araya gelmişti. Azez ile Siccu arasındaki Siccu Kavşağı Meydanında toplanan ve ellerinde Türk ve ÖSO bayrağı taşıyan göstericiler, Zeytin Dalı Harekatı'nın Tel Rıfat'a genişletilmesi için çağrıda bulunmuştu.

2 YILDIR TERÖRİSTLERİN ELİNDEYDİ

Tel Rıfat, Afrin'in 25 kilometre güneydoğusunda, 50 bin nüfusa sahip bir ilçe. Terör örgütü YPG/PKK, 2 yıl önce rejimin de desteğiyle bu ilçeyi ele geçirdi. Terör örgütünün baskı ve zulmünden kaçan binlerce Tel Rıfatlı, Fırat Kalkanı bölgesine sığındı.

Müthiş iddia: Tel Rıfat ele geçirildi mi? ile ilgili etiketler Son dakika tel rıfat zeytin dalı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.