Mutasyonlu virüs belirtileri nelerdir? Hangi illerde mutasyonlu virüs var?

Mutasyonlu virüs belirtileri nelerdir, hangi illerde mutasyonlu virüs var vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bulaştırma oranı yüzde 70 daha fazla olan mutasyonlu virüs belirtileri nelerdir, hangi illerde mutasyonlu virüs var derledik.

Mutasyonlu virüs belirtileri nelerdir, hangi illerde mutasyonlu virüs var vaka sayıları arttıkça merak edilmeye başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamaya göre sayısı ülkemizde mutasyonlu virüs sayısı giderek artmakta.  

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı’nın ve birçok bilim uzmanı yaptığı açıklamada, İngiltere'de ortaya çıkmış olan mutasyonlu koronavirüse ilişkin DHA'ya açıklama yaptılar.

Mutasyonlu Virüs Belirtileri Nelerdir?

Prof. Dr. İlhan, öldürücülüğü az olan mutasyonlu virüsün böyle olmasının iki nedeni olabileceğine vurgu yaptı. Bu nedenler arasında bulaştığı kişi sayısının fazla olması, daha hafif hastalık yapıyor olabileceği ya da bulaştıkları kişilerin bir bölümünde yine hastalık olabileceği gibi bir bölümü de daha hafif geçirme ihtimali nedeni ile öldürücülük hızı düşmüş olabileceği düşünülmektedir.

Mutasyonlu virüs belirtileri nelerdir? Hangi illerde mutasyonlu virüs var?

Bu durumun takip edilmesi gerektiğini vurgulamıştır. Kısıtlamalara uymaya devam edilmesi gerekmektedir. Eğer yüzde 70 bulaştırıcılık oranı daha fazlaysa herkesin iki kat daha fazla önlem alması gerecektir. İngiltere'den gelen 15 hastanın tedavisinin devam ettiği bilinmekte, yakınları da karantinaya alındı. İngiltere’de ortaya çıkan Mutasyonlu virüs belirtilerinde öksürük ve solunum semptomlarının daha fazla görüldüğünü söylenmekte.

Mutasyonlu virüs hangi illerde var?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyonlu virüsün 17 şehirde göründüğünü belirtmiştir ancak bu şehirlerin ismi henüz açıklanmadı. Virüsün mutasyonlu varyantı Avrupa da vaka sayılarında artışa neden oldu. Ülkemizde ise mutasyonlu virüs tespit edilen vatandaş sayısı şu anda 128'e yükselmiştir. 128 vaka 17 farklı şehrimizde İngiltere varyantı görüldüğü açıklandı.

Mutasyonlu virüs belirtileri nelerdir? Hangi illerde mutasyonlu virüs var? ile ilgili etiketler mutasyon virüs belirtileri nelerdir hangi iller de görüldü vaka sayısı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.