Müşterisini tehdit eden Patiswiss halka arz olacakmış

Ürettiği çikolataların küflendiği iddiasında bulunan müşterisini tehdit eden Patiswiss markası halka arz için başvuru yapmış. Patiswiss Şirketinin CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, müşterisini avukatları aracılığıyla dava açmakla tehdit etmişti. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Esra U. ismiyle X’te olayı yazan tüketici, “Bir heves aldığım kahve eşlikçilerine bakın, küflenmiş çikolataya ilk defa şahit oluyorum üstelik son tüketim tarihine daha var muhtemelen tedarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir problem var” demişti.

Müşterisini tehdit eden Patiswiss halka arz olacakmış

Bunun üzerine şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu da, “Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim :) Sen, bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın.. Bir de linkedinde paylasacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın prim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya "çöp" falan yazanlara. Bizim avukatların marka Karalama, Marka degeri düşürme vs' den neler isteyeceğinden herkes habersiz :):) Ayrıca!!!! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin! Karşında dev MIGROS ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki!
Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim...” diye yazdı.

Son gelişme olarak Migros’un bu ürünü raflarından kaldırdığı bilgisi geldi.

Şirketin tavrının, halka açık olsa küçük yatırımcıyı zarara sokacağı yorumları yapıldı. Doç. Dr. Soner Gökten, müşterisini avukatlarla tehdit eden Patiswiss patronunu ağır dille eleştirdi. Gökten, “Patiswiss Şirketinin CEO’su olan Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun bir müşterinin şikayetine karşın yazdıklarını görünce adeta ŞOK oldum.
Böylesi de var mı dedim.
Anladım ki,
Patiswiss’in kurumsal kalite seviyesi yerlerde,
Sosyal, insan ve ilişkisel sermaye bu Şirket için son derece önemsiz. Bir gıda işletmesinin Yönetim Kurulu Başkanının tarzı nedir böyle? Kendi Şirketini DAĞ BAŞI gibi yönetebilir de; Bu ülke DAĞ BAŞI mı? Senin çikolatanı alanlar koyun sen de çobanları mısın Elif Hanım, insanları azarlıyorsun! Ne hakla tehdit ediyorsun… Aslen hukukçu olan avukatların senin askerlerin mi Elif Hanım? Pop star mısın, fenomen misin? Bu mahalle ağzı nedir böyle Elif Hanım? Girerim bir dükkâna ya da hizmet alırım bir yerden,  Senin gibi davranan dükkân sahibi görsem yeri yerinden oynatırım!
Velinimetin olan müşteriye böyle yazma hakkını ve cüretini nerden alıyorsun Elif Hanım?
Çok övündüğün ABD pazarına açılma ve yerleşme çalışmaların varmış. ABD’de bir müşterine böyle yaz bakalım ne olacak Elif Hanım? Yazmazsın orada… Uyarsın, entelektüel görünürsün.
Ama burada yazıyorsun… Türk tüketiciyi aptal mı buluyorsun Elif Hanım? Bak sana tane tane anlatayım. Hatta komplo teorisi de yapayım. Bir an için ürünündeki küflenmeyi dile getiren müşterinin bir AJAN olduğunu ve KARALAMA kampanyası yürüttüğünü varsayalım. Öyle olsa bile, Resmi hesaplarından “Bizi bu konuda uyardığınız için teşekkür ederiz. Patiswiss ürünleri küflenmeye karşı son derece dayanaklı olarak imal edilmiştir. Ancak bu durumla ilgili sizinle en kısa zamanda iletişime geçilecek ve ilgili paketin üretim süreci kontrol edilecektir” şeklinde kalite kontrol, müşteri ilişkileri veya pazarlama departmanın karşılık verir. Tabi bu departmanlar varsa… Olduğunu tahmin ediyorum Elif Hanım. Çünkü halka arz amaçladığına ilişkin medyada beyanların var!” diye yazdı.

Gökten, bu tavırdaki bir şirketin halka arz talebinin kabul edilmemesi gerektiğini de belirterek, şöyle devam etti: “Sermaye Piyasası Kuruluna net ve AÇIKÇA sesleniyorum. Bu hanımın Kayıtlı Sermaye Sistemi Başvurusunu KABUL ETMEMEK gerekir. Neden mi, gelin izah edeyim! Bu Hanım, Şirketin başarısını kendi başarısıyla özdeşleştirmekte ve sadece finansal olarak değerlendirmektedir. Yani, bahsetmiş olduğum kurumsal kaliteden bir haberdir ki Patiswiss’in kurumsal kalitesizliği net olarak ortaya çıkmıştır, bunun yansıra da anlaşılmaktadır ki Şirket sürdürülebilirlik kriterlerinden bi-haber haldedir. Hâlbuki ki halka arz, kurumsal kalite olmadan olmaz. Bir gıda işletmesi olarak da sürdürülebilirlik temin edilmeden borsada gelecek beklenemez. Eğer Patiswiss halka arz olursa; Hissedarlar, Elif Hanım gibi bir patrona emanet edilemez. Birer paydaş olan hissedarlar azarlanır, hakları korunamaz… Kısaca, ne zaman ki Elif Hanım Şirket ile kendinin ayrı birer kişilik olduğunu ve halka arzın salt finansal unsulara bağlı olmadığını anlar; o zaman tekrar düşünülebilir.”

Müşterisini tehdit eden Patiswiss halka arz olacakmış ile ilgili etiketler ekonomi Migros
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.