Mustafa Cengiz: Senin şampiyonluğun fazlayken hiç ağzını açmayacaksın...

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'nin gündeme getirdiği "şampiyonluk sayısı" tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Cengiz, "62 yıl olmuş. F.Bahçe neden bizden öndeyken başvurmamış şampiyonluklar için?" dedi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, şampiyonluk sayısı tartışmalarına ilişkin GS TV'de açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'nin gündeme getirdiği ve TFF'ye resmi başvuru yapıp 1959 öncesi şampiyonlukların tescil edilmesi talebinde bulunduğu konuyu değerlendiren Cengiz, "Senin şampiyonluğun fazlayken hiç ağzını açmayacaksın. Hatta diğer rakibine 2 şampiyonluk verildi diye itiraz edeceksin... 62 yıl olmuş. F.Bahçe neden bizden öndeyken başvurmamış şampiyonluklar için?" dedi.

Başvurunun reddi için 6 sayfalık dilekçeyi federasyona verdiklerini kaydeden Cengiz, ezeli rakiplerinin başvuru zamanlamasını bilinçli olarak seçtiğini ileri sürerek, "O kadar kırılgan bir camiaları var ki hemen rüzgara kapılıyorlar, üfürmeniz yetiyor. Bunu gördükten sonra biz bir komite kurduk, hemen hazırlandık. Altı sayfaya yakın dilekçeyi maalesef TFF'ye vermek durumunda kaldık" ifadelerini kullandı.

Cengiz'in sözlerinden satırbaşları şöyle:

"Bu iflas etmiş tüccarın eski defterleri karıştırması babında federasyona olan başvurusunu ciddiye almadık. Müflis bir tüccar hareketi bu." 

Bu hafta da yaptılar, hemen gündem değiştirmek için bir şey atıyorlar. Bu beni ilgilendirmez. Galatasaray'da bu yapılsa beni ipe çekerler. Sokakta yürütmezler. Galatasaray camiası bu konuda daha uyanıktır. Bizimkilerin gündemini hemen değiştiremezsiniz. Bizimkiler doğruluk, dürüstlük ve amaca yönelik başarıdan yanadır. Fenerbahçe camiasına en ufak laf etmem. Fakat camialarla yönetimler farklıdır. Bir yönetimin yaptığı ağır bir suçu ben camiaya yüklemem." 

AZİZ YILDIRIM ÇOLUK ÇOCUK DEĞİLDİ

"Ali Koç bana 'yahu sen nasıl imza atarsın Bankalar Birliği'ne? Torununa kadar risk altına sokmuşsun' dedi. Ali Bey gider gitmez bütün aile bana çıkıştı. Yahu Ali, aileye niye söyledin? 'Haberleri yok muydu' dedi şaşırdı. Yoktu Ali.."

"62 yıl olmuş, neredeyse bir ömür. Yahu daha önce niye başvurmadınız? 'Himmet ve dua ile' onları geçtik! Öyle söylüyorlar. Bir de bu utanmazlığı yapıyorlar. Aziz Yıldırım çoluk çocuk değildi, bu işleri bilen bir adamdı. Bu tip Bizans oyunlarını sevmezdi."

Mustafa Cengiz: Senin şampiyonluğun fazlayken hiç ağzını açmayacaksın...

"Komedi... Ben Nihat Özdemir'in asla böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum. Üzerinde büyük baskı var. Çok zor işi. O kulüpten bahsederken ismi ağzına bile alamıyor."

"Rakibimiz Kulüpler Birliği'ni de yönetiyor zaten!"

"Bugünkü Antepspor'u kuran Mekikspor var, Çınaraltıspor var... Bunlar kendi aralarında turnuva düzenlerdi. Onlara neden ödül verilmiyor? Ben yaptım oldu... Sonra da bundan hak talep et! Kendi başarısızlığını örtmek için bunu gündeme getiriyorsun. Derler!"

"FENERBAHÇE CUMHURİYETİ" NEDİR YAHU?

Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 1-0 yendikleri derbide üzerinde "Fenerbahçe Cumhuriyeti" yazan bir pankartın dikkatini çektiğini belirterek, "TFF, Sayın Vali, İçişleri Bakanı, savcımız, emniyet herkes var. Karşıda dev bir pankart; 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' yazıyor. Dünyada bir tek makamın önünde 'cumhuriyet' sözcüğü vardır: 'Cumhuriyet Savcısı.' Kraliyet savcısı değil onlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin savcısı. O kadar savcı var orada ve devlet ricali var, bu nedir ya?" şeklinde görüş belirtti. 

Mustafa Cengiz: Senin şampiyonluğun fazlayken hiç ağzını açmayacaksın... ile ilgili etiketler Galatasaray Mustafa Cengiz Fenerbahçe Ali Koç
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.