Muş'ta kar kalınlığı 4 metreyi buldu, 31 yerleşim birimine ulaşım kapandı

Muş'ta meydana gelen yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kar kalınlığı yüksek kesimlerde 4 metreyi buldu. Kentte 31 yerleşim birimine ulaşım sağlanamazken İl Özel İdaresi ekiplerinin kapalı yolları açmak için çalışmaları sürüyor.

Muş'un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 31 yerleşim yeri, ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kar kalınlığını 3-4 metreyi bulduğu ve tüneli andıran Üçevler Grup Köy Yolu'nda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Muş'ta kar kalınlığı 4 metreyi buldu, 31 yerleşim birimine ulaşım kapandı

Kar yağışının etkili olduğu Muş'ta 'Kar Kaplanları' olarak adlandırılan İl Özel İdaresi'nin karla mücadele timleri, kapalı köy ve mezra yollarını ulaşıma açmak için seferber oldu.

Muş'ta kar kalınlığı 4 metreyi buldu, 31 yerleşim birimine ulaşım kapandı - Resim : 2

10 köy ve 21 mezranın bulunduğu Üçevler Grup Köy Yolu'nda karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, tipi ve fırtına nedeniyle ilerlemekte güçlü çekiyor. 3-4 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle tüneli andıran yolu açmaya çalışan ekipler, adım adım ilerliyor.

Muş'ta kar kalınlığı 4 metreyi buldu, 31 yerleşim birimine ulaşım kapandı - Resim : 3

İl Özel İdaresi Ekip Şefi Nazım Dinar, bölgede kar kalınlığının 3-4 metreye kadar yükseldiğini, ekiplerin son yerleşim yerine ulaşana kadar çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

 

Muş'ta kar kalınlığı 4 metreyi buldu, 31 yerleşim birimine ulaşım kapandı ile ilgili etiketler Muş kar yağışı tipi yol

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.