Muş'ta kaçak sigara operasyonu!

Tüm yurtta eş zamanlı olarak yapılan 'Duman-2' operasyonu kapsamında Muş'ta 6 bin 842 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Muş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, tüm yurtta eş zamanlı olarak 'Duman-2' uygulaması gerçekleştirildiği belirtildi. Uygulama kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yapmış oldukları kontrollerde il merkezindeki 12 iş yerinde 3 bin 786 paket, Bulanık ilçesinde bir iş yerinde 83 paket, Malazgirt ilçesinde 3 iş yerinde toplam 170 paket olmak üzere toplam 4 bin 42 paket kaçak sigara ele geçirildiği ve iş yeri sahiplerine 5607 sayılı Kanun'a muhalefet suçundan yasal işlem yapıldığı belirtildi.

20171019AW202393_01
Açıklamada, il merkezinde 4 iş yerine ise TAPDK ruhsatı bulunmadığından idari işlem uygulandığı ifade edildi. Açıklamada, "Ayrıca 2 kişiye ait 5 iş yerinde yapılan aramalarda da çeşitli markalarda 2 bin 800 paket gümrük kaçağı sigara ve 60 kilo kıyılmış tütün maddesi ele geçirilmiştir. Şahıslardan 1’i ifadesi akabinde serbest kalırken, diğer şahıs çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır" denildi.

Varto'da bir iş yerinde de 'Kürdistan Manifestosu' isimli kitap ve sözde Kürdistan haritası bulunan kartpostal ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, iş yeri sahibi hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yasal işlem yapıldığı belirtilerek, "İlimizde suç ve suçlulara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: İHA

Muş'ta kaçak sigara operasyonu! ile ilgili etiketler sigara tütün Operasyon Muş Türkiye duman2 kaçak sigara kaçakçılık
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.