Muharrem ayı nedir? 2020 Muharrem orucu ne zaman başlıyor?

Muharrem ayı nedir? Hicri takvimde ilk ay olarak kabul edilen Muharrem ayı; Recep Şaban ve Ramazan aylarından sonra en kıymetli ay olarak bilinir. Peki, 2020 Muharrem orucu ne zaman başlıyor? İşte Muharrem ayı orucu detayları…

Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret ederek Hz, Ömer’in halifeliği esnasında Hicri takvimin başlangıcı olarak kabul edilen Muharrem ayının önemi oldukça büyüktür. İslam geleneklerine göre Muharrem ayında padişah ve devlet başkanının ricalleri bulunur.

En başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere pek çok dinde Muharrem ayından bahsedildiği görülmektedir. Muharrem ayı içerisinde Allah’ın peygamberlerini imtihanlardan geçirmesi, tövbelerini kabul etmesi ve birçok hadise olduğu bilinmektedir. Muharrem ayında ilk 10 günün oruçla geçirilmesi tavsiye edilir.

MUHARREM AYI NEDİR? MUHARREM ORUCU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kur’an-ı Kerim’de kutsal ve ön önemli 4 aydan biri olan Muharrem ayında savaşlardan uzak durulması bahsedilmektedir. Hz Muhammed bu ay için Allah’ın ayı olduğunu ve oruç tutmanın önemini dile getirmiştir. Muharrem ayında ilk 10 gün oruç ve ibadetlerle geçirilmelidir.

Muharrem ayında diğer bir önemli hadise ise Aşure günüdür. İslam dinine göre bir gelenek olan Aşure haricinde ilk 10 gün içerisinde oruç tutamayacak durumda olanların 9-10-11 günlerde oruç tutmaları farzdır.

Muharrem ayı nedir? 2020 Muharrem orucu ne zaman başlıyor? ile ilgili etiketler Muharrem ayı muharrem orucu
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.