MSB duyurdu: Kışlada sivil hat yasağı kaldırıldı

Milli Savunma Bakanlığı, askerlerin sivil GSM hatlarını artık kısıtlı özellikteki telefonlarla kışlalarda da kullanabileceklerini duyurdu.

Askerlerin askere gitmeden önce en çok araştırdığı ve merak ettiği konular arasında yer alan sivil GSM hatlarının kışlaralarda kullanılma konusunda önemli bir gelişme yaşandı.

Askerler tuşu telefonlarlar ile Askercell ve Askerfone GSM hatlarından birini kullanmak zorundaydı. Bu hatların pahalı oluşu konusunda gelen eleştiriler sonrası MSB harekete geçti. Artık sivil GSM hatları kışlalarda kullanılabilecek. Ancak bunun için yapılması gereken bazı işlemler var.

SİVİL GSM HATTI YASAĞI KALKTI

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Vatani görevlerini yaparken Askercell ve Askerfone gibi kısıtlandırılmış GSM hattı kullanan Mehmetçiklerimiz için önemli düzenlemeleri hayata geçiriyoruz.
Silahaltına alınmadan önce Askercell ve Askerfone kısıtlı hatlarını kullanacak gençlerimizin ödeyecekleri maliyetten tasarruf edilmesi maksadıyla çalışma başlatılmıştır.

Bu kapsamda; vergi muafiyeti için mevzuat değişikliği çalışmaları tamamlanıncaya kadar gençlerimizin sivil hayatta kullandıkları GSM hatlarını kısıtlı özellikteki telefonları ile kışlalarda da kullanabilmelerine imkan sağlanmıştır.

"ÜCRETSİZ ŞEKİLDE HATTA DÖNÜŞTÜRÜLEBİLECEK"

Bunun için; Gençlerimiz sivil hayatta kullandıkları GSM hatlarını ilgili GSM bayilerine müracaat ederek ücretsiz şekilde hatta dönüştürebilecekler.

Vatani görevlerini tamamladıklarında da aynı yöntemle kısıtlamayı kaldırtarak GSM hatlarını eski haline döndürebilecekler.

MSB duyurdu: Kışlada sivil hat yasağı kaldırıldı ile ilgili etiketler askerlik Milli Savunma Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.