MRNA ne demek? Moderna hangi ülkenin aşısı? Fiyatı ne kadar?

MRNA ne demek merak ediliyor. Koronavirüs salgını sonrası geliştirilen aşılara her gün bir yenisi eklenirken vatandaşlar Moderna korona aşısının hangi ülkeye ait olduğunu merak ediyor.

MRNA ne demek, Moderna hangi ülkenin aşısı sorusu gündemde. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aşı açıklaması sonrası geliştirilen Korona aşılarından biri olan Moderna aşısının hangi ülkeye ait olduğu araştırılıyor.

MRNA NE DEMEK?

Mesajcı RNA, sentezlenecek bir proteinin amino asit dizisine karşılık gelen kimyasal şifreyi taşıyan bir moleküldür. mRNA, bir DNA kalıptan transkripsiyon yoluyla sentezlenir ve protein sentez yeri olan ribozomlara, protein kodlayıcı bilgiyi taşır.

MODERNA HANGİ ÜLKENİN AŞISI?

Koronavirüs aşı çalışmalarında Moderna şirketi geliştirdikleri aşının virüse karşı yüzde 94,5 koruma sağladığını duyurdu. 30 bin gönüllü üzerinde denenen aşı yüzde 94,5 başarı sağladı.
Moderna şirketi Amerikalı bir şirkettir. Haberci RNA veya mRNA'dan yapılan yeni bir ilaç sınıfı için çalışmalar yürüten Moderna, Eylül 2010 tarihinde kuruldu. Kurucuları arasında; Derrick Rossi, Timothy A. Springer, Robert S. Langer, Kenneth r. Chien, Noubar Afeyan yer alıyor. biyoteknoloji şirketi olan Moderna, ABD Cambridge, Massachusetts'de yer alıyor. Moderna, 2011 yılından itibaren Fransız bir işadamı olan CEO Stéphane Bancel tarafından yönetiliyor.

 

MRNA ne demek? Moderna hangi ülkenin aşısı? Fiyatı ne kadar? ile ilgili etiketler Koronavirüs mrna ne demek moderna
GÜNÜN VİDEOSU

Metrobüste panik! Bir anda dumanlar yükseldi, trafik durdu!

Beylikdüzü’nde seyir halindeki metrobüsün arka kısmından yükselen dumanlar korkuttu. Yolcular metrobüsü panikle boşaltırken, dumanların çıktığı anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.