MOSSAD ajanına AYM kıyağı: MİT'in enselediği Hamza Turhan Ayberk'e AYM kararıyla iade-i itibar sağlandığı ortaya çıktı!

MİT'in MOSSAD ajanlarına yönelik operasyonunda yakalanan Eski Emniyet Müdürü Hamza Turhan Ayberk'in kriminal bir suç nedeniyle polislik mesleğinden ihraç edildiği fakat Anayasa Mahkemesi tarafından, kendisiyle ilgili hak ihlali kararı ve devletin MOSSAD Ajanı Ayberk'e tazminat ödemesi kararı verildiği ortaya çıktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği ortak operasyonla, edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a satan 7 kişi gözaltına alındı. Bu gözaltına alınan isimlerden biri de TV’lerde sabah programlarına katılan ve eski bir kamu personeli olan Hamza Turhan Ayberk olduğu anlaşıldı.

Özel dedektif Hamza Turhan Ayberk'in para karşılığı MOSSAD’a bilgi sızdırdığını belirledi. Ayberk'in, aldığı talimatlar üzerine Türkiye’deki Orta Doğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediği tespit edildi.

Eski bir kamu görevlisi olan ve özel dedektiflik yapan Ayberk’in, MOSSAD’a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şahıslardan ekip kurduğu belirlendi. Özel dedektif Hamza Turhan Ayberk, bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip faaliyetlerinde de bulundu. Hedefindeki kişilerin araçlarına takip cihazı yerleştirdiği ve konumlarını anlık olarak MOSSAD'a aktardığı tespit edildi. Takip ettiği kişileri taciz ettiği, zaman zaman tehditlerde bulunduğu öğrenildi.

AYM KARARIYLA İADE-İ İTİBAR SAĞLANDI

Eski Emniyet Müdürü Hamza Turhan Ayberk, 2017 yılında karıştığı ve ayağından yaralandığı bir bar kavgası nedeniyle meslekten men edilmişti. Televizyonlarda 'özel dedektif' sıfatıyla yorumculuk yapmaya başlayan Ayberk, Filistin'i destekleyen paylaşımlarıyla da MOSSAD ajanlığını saklama çabasındaydı.

Anayasa Mahkemesi'nin, kriminal bir suç nedeniyle polislik mahkemesinden ihraç edilen Hamza turan Ayberk için 'hak ihlali kararı' verdiği ortaya çıktı. Ayrıca AYM, devletin MOSSAD ajanı Ayberk'e tazminat ödemesi kararı verdiği anlaşıldı.

Anayasa Mahkemesi'nin 12/4/2017 tarihli karar metni şu şekilde:

 MOSSAD ajanına AYM kıyağı: MİT'in enselediği Hamza Turhan Ayberk'e AYM kararıyla iade-i itibar sağlandığı ortaya çıktı!

MOSSAD ajanına AYM kıyağı: MİT'in enselediği Hamza Turhan Ayberk'e AYM kararıyla iade-i itibar sağlandığı ortaya çıktı! - Resim : 2

MOSSAD ajanına AYM kıyağı: MİT'in enselediği Hamza Turhan Ayberk'e AYM kararıyla iade-i itibar sağlandığı ortaya çıktı! - Resim : 3

MOSSAD ajanına AYM kıyağı: MİT'in enselediği Hamza Turhan Ayberk'e AYM kararıyla iade-i itibar sağlandığı ortaya çıktı! - Resim : 4

MOSSAD ajanına AYM kıyağı: MİT'in enselediği Hamza Turhan Ayberk'e AYM kararıyla iade-i itibar sağlandığı ortaya çıktı! ile ilgili etiketler Hamza Turhan Ayberk MOSSAD İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.