Moody's: Çin limanları kaparsa tedarik zinciri daha da aksar

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's analisti Katrina Ell, Çin'in pandemide vaka sayılarının artması durumunda liman ve fabrikaları kapatma kararı almasının tedarik zinciri sıkıntılarına bir darbe daha ekleyeceğini ifade etti.

Moody's analisti Katrina Ell, dünya genelinde bir yılı aşkın gözlenen tedarik zinciri aksaklıklarının bu yılın ilk aylarında azalacağını öngördüğünü ifade ederken, Çin'in vaka sayılarının artması durumunda önemli liman ve fabrikaları kapatmasının sıkıntıları artırabileceği yorumunu yaptı.

Çin'de yönetim, pandeminin başladığı dönemden bu yana virüsü kontrol altına almak için ülkeler ve şehirler arası seyahat yasaklar ile ilgili yönetmelikler ile "sıfır Kovid" adını verdiği politikayı uyguluyor.

Söz konusu yönetmeliklerin getirdiği kısıtlamalar ile dünya genelinde imalat ve nakliyat sektörleri sekteye uğrarken, Moody's analisti Ell Çin'in bu politikası sonucu gelecek aylarda ülkenin belirleyeceği finansal yöntemlerin arz-talep dengesi ve tedarik zinciri üzerinde de önemli etkisi olacağını ifade etti.

Bir başka finans kuruluşu Goldman Sachs da Çin hakkında geçen hafta paylaştığı görüşünde, geçtiğimiz Salı omikron varyantı nedeniyle getirilen kısıtlamalar sonrası Çin için 2022'de belirlediği büyüme tahminini yüzde 4,8'den yüzde 4,3'e çekmişti

Moody's: Çin limanları kaparsa tedarik zinciri daha da aksar ile ilgili etiketler Moody's Çin tedarik zinciri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.