Modern toplumun hiç dokunmadığı, ve kabilelerin yaklaşan herkesi öldüreceği ada: Sentinelese'in Gizemi

Bengal Körfezi'ndeki izole Kuzey Sentinel Adası, geçmişte ziyaretçilere karşı düşmanca davranan, temas kurulmamış bir avcı-toplayıcı kabile olan Sentinelese'e ev sahipliği yapıyor. Bu adaya modern toplum hiç dokunmadı ve kabile üyeleri yaklaşan herkesi öldürüyor.

Bengal Körfezi'ndeki Kuzey Sentinel Adası, avcı-toplayıcı kabile olan Sentinelese'ye ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 18 yıl önce iki balıkçı adaya çok yaklaştıktan sonra baltalarla parçalanmıştı.

Modern toplumun hiç dokunmadığı, ve kabilelerin yaklaşan herkesi öldüreceği ada:  Sentinelese'in Gizemi

Sentinel yerlileriyle agresif karşılaşmaların raporları, gemi kazası geçiren İngiliz kaşiflerin kurtarılmayı beklerken saldırıları savuşturmak zorunda kaldıkları 1867 yılına kadar uzanıyor.

Modern toplumun hiç dokunmadığı, ve kabilelerin yaklaşan herkesi öldüreceği ada:  Sentinelese'in Gizemi - Resim : 2

Belki de en dikkate değer hikayelerden biri, 1981'de, içinde 28 kişi bulunan bir yük gemisinin Bengal Körfezi'nde karaya oturmasıyla ilgili. Birkaç gün sonra bir bekçi, adanın ormanından yay, ok ve mızrak taşıyan bir grup insanın çıktığını söyledi.

Guardian'ın haberine göre, yük gemisinin kaptanı telsizle Hong Kong karargahına oldukça ilgi çekici bir mesaj gönderdi.

Kaptan mesajda, "Sayılarının 50'den fazla olduğu tahmin edilen, çeşitli ev yapımı silahlar taşıyan vahşi adamlar, iki veya üç ahşap tekne yapıyorlar" dedi. "Gün batımında bize saldıracaklarından korkuyorum. Tüm mürettebat üyelerinin hayatları garanti değil." diyordu.

Modern toplumun hiç dokunmadığı, ve kabilelerin yaklaşan herkesi öldüreceği ada:  Sentinelese'in Gizemi - Resim : 3

Neyse ki gemidekiler şiddetli rüzgarlar ve dalgalar sayesinde kabile halkının teknelerinden ve oklarından uzak kalmayı başardı. Ancak adaya yaklaşmaya cesaret edenlerin hepsi aynı deneyimi yaşamadı.

BELGESEL EKİBİ YÖNETMENİ YARALANDI

1970'lerde Andaman takımadaları hakkında bir belgesel çekmeye çalışan bir National Geographic yönetmeni, çekimler sırasında bir mızrakla yaralandı.

Ve daha yakın bir zamanda, 2018'de Sentinelese , kendisini adaya götürmeleri için balıkçılara para ödediği düşünülen 26 yaşındaki ABD vatandaşı John Allen Chau'yu öldürdü.

Modern toplumun hiç dokunmadığı, ve kabilelerin yaklaşan herkesi öldüreceği ada:  Sentinelese'in Gizemi - Resim : 4

Antropolog TM Pandit, kabileyi yalnız bırakmaları için çağrıda bulundu. Down To Earth'e konuşan Antropolog, "Kabile halkı kumsalda teknenin adaya gelişini izliyordu. Onlardan çok sayıda vardı. Ancak onlardan herhangi bir tepki ya da kızgınlık görmedik. Yaklaşık bir kilometre kadar ormanın içine gittik. Bizimle yüz yüze gelmediler, bunun yerine ormanda saklanıp bizi izlediler." dedi.

Ne yazık ki adanın çok az fotoğrafı var, ancak antropologların buranın en az 2000 yıldır insan yaşamına ev sahipliği yaptığına dair kanıtları var.

Modern toplumun hiç dokunmadığı, ve kabilelerin yaklaşan herkesi öldüreceği ada:  Sentinelese'in Gizemi - Resim : 5

Modern toplumun hiç dokunmadığı, ve kabilelerin yaklaşan herkesi öldüreceği ada: Sentinelese'in Gizemi ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.