Mobilya’da kalitenin ve tasarımın öncü markası: Koleksiyon Mobilya halka arz oluyor

Türk Mobilya sektörüne 1972 den bu yana tasarımları ve kalitesi ile damgasını vuran, Koleksiyon Mobilya halka arz oluyor. Koleksiyon Mobilya’nın halka arzı için talep toplama tarihleri 24-25 Şubat olarak belirlendi.

Türkiye’nin öncü markalarından biri olan, 33 ülkede faaliyet gösteren Koleksiyon Mobilya’nın şirket paylarının halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılan başvurusu onaylandı.

OYAK Yatırım’ın konsorsiyum liderliğinde gerçekleşecek olan halka arzda 94.373.084 milyon TL nominal değerdeki paylar sermaye artışı kapsamında, 13.481.868 TL nominal değerdeki paylar ortak satışı kapsamında satışa sunulacak. Halka arzda satışa sunulacak payların %20’si Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara, %30’u Yurt İçi Yüksek Başvurulu Yatırımcılara ve %50’si Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara tahsis edildi. Sabit fiyat ve en iyi gayret aracılığı yöntemlerinin kullanılacağı halka arzın büyüklüğünün 156.389.680 TL olması bekleniyor. Şirket’in 107.854.952 TL değerindeki payı, hisse başına 1,45 TL fiyat ile halka arz edilecek. Halka arz sonrası şirketin halka açıklık oranı yüzde 25 olacak. 337.046.732 TL olan halka arz öncesi mevcut sermaye, halka arz sonrası 431.419.816 TL olacak.

Mobilya’da kalitenin ve tasarımın öncü markası: Koleksiyon Mobilya halka arz oluyor

Nesilden nesile aktarılan bir tasarım kültürüyle dünya çapında projelere imza atan Koleksiyon Mobilya, halka arzdan elde edeceği kaynağı güçlü bir büyüme stratejisinde kullanacak. Halka arz gelirinin bir kısmını döviz kredilerinin kapatılması ve kur riskinin azaltılması için kullanırken, bir kısmını da dış mekan bahçe mobilyası ve ihracat potansiyeli yüksek alanlardaki yatırımları finanse etmek için kullanacak. Bunların yanı sıra marka, teknolojik gelişmeler, WEB3 dünyasına giriş ve büyümekte olan e-ticaret konularında yatırımları arttırmayı planlamaktadır.

Mobilya’da kalitenin ve tasarımın öncü markası: Koleksiyon Mobilya halka arz oluyor - Resim : 2

SON 3 YIL SİPARİŞLERİN %33’Ü İHRACAT

Ev ve ofis mobilyasında, farklı kullanım alanları ve yenilikler ile sektöre öncülük eden Koleksiyon Mobilya’nın Başkan Vekili Doruk Malhan, “İnovasyona dayalı tasarımlarla marka olarak üretim yapmak, sağladığımız katma değeri artırıyor. Bu alanda ülkemizde en güçlü markalardan birisi haline geldik.  Son 3 yıl siparişlerin yüzde 33’ü ihracat olarak gerçekleşti. Yeni yatırımlarla ve atacağımız adımlarla dünyada ofis mobilyası alanında ilk 10 firma arasına girmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mobilya’da kalitenin ve tasarımın öncü markası: Koleksiyon Mobilya halka arz oluyor - Resim : 3

YENİ YATIRIM ALANLARI BELİRLENDİ

Doruk Malhan, dünyada mobilya ihracatının yaklaşık üçte birinin Çin’den yapıldığını, lojistik krizi sonrası mobilyada da üretim ve tedarik için yeni merkez arayışlarının öne çıktığını vurgularken, “Türkiye için çok önemli bir fırsat penceresi açıldı. Biz önümüzdeki dönemde ihracattan aldığımız payı artırmaya odaklandık. Yeni yatırım alanı olarak da dış mekan bahçe mobilyası alanına ağırlık vereceğiz” diye konuştu. “Türkiye’de bahçe mobilyalarının yüksek oranda ithalat olarak gerçekleştiğini, Koleksiyon Mobilya’nın yeni yatırımları ile bu ticaret dengesini yerli üretime dayalı ihracat yönünde değiştireceğini” dile getirdi.

Malhan, Koleksiyon Mobilya olarak 2008 yılından bu yana 17 ulusal ve uluslararası tasarım ödülü aldıklarını da vurgularken, “Böylece bugün dünyanın önde gelen dev markalarının mobilyada tercihi olduk. New York’tan Frankfurt’a, Londra’dan Singapur’a kadar 33 ülkede dev markalara hizmet veriyoruz. Şimdi önümüzdeki 50 yılın planlamasını yapıyoruz. Bu açıdan halka arz bizim için önem arz ediyor. Türkiye’de 30 yeni bayi geliştirmek sureti ile satış kanallarında büyüme hedefliyoruz. Ev, ofis, bahçe dış mekan mobilya konularında geniş bir seçeneği müşterilerimize sunacağız. 50. Yılımızda uzun süreler ürünümüzü kullanmakta olan müşterilerimiz ile yatırımcı olarak da büyüme stratejimizi paylaşmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Mobilya’da kalitenin ve tasarımın öncü markası: Koleksiyon Mobilya halka arz oluyor ile ilgili etiketler koleksiyon mobilya halka arz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.