MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: Sinagog ve kiliselere saldırı hazırlığındayken yakalandılar!

MİT ve Emniyet'in ortak operasyonuyla Türkiye'deki sinagog ve kiliselerle Irak Büyükelçiliğine saldırı hazırlığındaki 3'ü terör örgütü DEAŞ'ın sözde sorumlusu 32 şüpheli yakalandı.

MİT, DEAŞ'ın Türkiye yapılanması olan Selman-ı Farisi Taburu (SFT) sözde istihbarat sorumlusu Abu Yakin El Iraki kod adlı Micbel El-Şuveyhi ve Ebu Leys kod adlı Mohammed Hilaf Ibrahim'in Türkiye'deki sinagog ve kiliselere, Abdullah El Cumeyli kod adlı sözde örgüt sorumlusu İyheb Elani'nin ise Irak Büyükelçiliği'ne yönelik eylem hazırlığında olduğu tespit edildi.

Yürütülen çalışmalar kapsamında 3 örgüt yöneticisi ile onlarla irtibatlı olan 29 şüpheli, MİT'in Emniyetin koordineli çalışmaları sonrasında 9 farklı ilde şafak vakti düzenlenen operasyonda yakalandı. Gerçekleştirilen operasyon neticesinde, örgüte ait çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: Sinagog ve kiliselere saldırı hazırlığındayken yakalandılar!

EYLEMLERİ TEK TEK İTİRAF ETTİLER

Yakalanan Micbel El-Şuveyhi, Mohammed Hilaf Ibrahim ve İyheb Elani verdikleri ifadelerde; DEAŞ'a katılım süreçleri, Suriye ve Türkiye'de DEAŞ bünyesindeki faaliyetleri, ülkemizde DEAŞ adına faaliyet yürüten kişiler ve yürütülen faaliyetler hakkında detaylı bilgiler verdiği öğrenildi.

MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: Sinagog ve kiliselere saldırı hazırlığındayken yakalandılar! - Resim : 2

Operasyon neticesinde DEAŞ adına Türkiye'de faaliyet gösteren Selman-ı Farisi Taburu'nun çalışmalarının akamete uğratılmasının sağlandığı öğrenildi.

MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: Sinagog ve kiliselere saldırı hazırlığındayken yakalandılar! - Resim : 3

BAKAN YERLİKAYA OPERASYONUN DETAYLARINI DUYURDU

Operasyona ilişkin paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadelere yer verdi:

DEAŞ Terör Örgütüne yönelik İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen "KAHRAMANLAR-37" Operasyonunda 29 Şahıs Yakalandı

Terör Örgütleri ve onların İş Birlikçileriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek MİT Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; "Selman‐ı Farisi Taburu" olarak adlandırılan DEAŞ terör örgütünün Türkiye'de oluşturmaya çalıştığı yapılanmayla bağlantılı örgüt mensuplarının tespit edilip, İstanbul'da bulunan Yahudi ve Hristiyan İbadethanelerine yönelik keşif çalışmaları yürüttüklerinin anlaşılması üzerine; İstanbul merkezli Ankara, Balıkesir, Bolu, Düzce, Kırşehir, Konya, Sakarya ve Samsun'da toplam adrese eş zamanlı olarak düzenlenen "KAHRAMANLAR-37" Operasyonlarında; şahıs yakalandı. Operasyonları düzenleyen MİT Mensuplarımızı ve Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz

 

MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: Sinagog ve kiliselere saldırı hazırlığındayken yakalandılar! ile ilgili etiketler MİT
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.