Mısırlı ünlü komedyen Bassem Youssef, İsrail destekçisi sunucunun tezini yerle bir etti!

Mısırlı kalp cerrahı ve komedyen Bassem Youssef, katıldığı bir podcast programında İsrail destekçisi sunucunun Gazze tezini yerle bir etti. Youssef, Gazze'deki nüfusun artması ile ilgili soruya ''1.5 milyon artışın çoğu Gazze'den gelmedi, İsrail'in diğer bölgelerinden göç etmeye zorlanmıştı. Yani bu nüfususun çoğunluğu mülteciler nedeniyle arttı.'' diyerek sunucuya sert çıkıştı.

Mısırlı kalp cerrahı ve komedyen Bassem Youssef, İsrail'in Gazze'deki katliamına sessiz kalmayarak Batı medyasındaki eleştirilerine ve açıklamalarına devam ediyor.

Milyonlarca kişi tarafından izlenen Mısırlı komedyen Youssef bu kez, katıldığı bir podcast programında İsrail destekçisi sunucunun Gazze tezini yerle bir etti. 

SUNUCU SOYKIRIMI ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞTI

İsrail destekçisi sunucu programda, ''1990 ile 2022 yılları arası Gazze nüfusu 645 binden 2 milyon 100 bine yükseldi. Bu 3 katı demek. Bu bana pek soykırım gibi gözükmüyor. Deli gibi bebek sahibi oluyorlar.'' sözleriyle soykırımı örtbas etmeye çalıştı. 

YOUSSEF'DEN TOKAT GİBİ CEVAP

Ünlü komedyen Baseem Youssef ise yönetilen bu soruya karşılık adeta tokat gibi cevap verdi. Ünlü komodyen Youssef, ''Neden nüfusun artttığını biliyor musun? Öncelikle bilgisizken verilere bakıyor olmanın seni ne kadar aptal gösterdiğinin bir örneği. Çünkü 1.5 milyon artışın çoğu Gazze'den gelmedi, İsrail'in diğer bölgelerinden göç etmeye zorlanmıştı. Yani bu nüfususun çoğunluğu mülteciler nedeniyle arttı. Benim karımın ailesi Gazzeli değil ama kendilerini Gazze'de buldular. Çünkü Gazze dışında başka şehriler ve köylerde yaşıyorlardı. Aslen Gazzeli olanlar 700 bin kadar kişi. Şu an Gazze'de 2 milyon 200 bin kişi var, bu doğum hızı değil. Dolayısıyla bana akıllı görünmek için rakamlar vermeden önce o rakamların ardında ne olduğunu bilmen lazım.'' ifadeleriyle sununucun cahilliğini gün yüzüne çıkardı. 

BATI'NIN İKİ YÜZLÜLÜĞÜNÜ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Mısırlı komedyen Youssef, daha önce katıldığım bir programda ise Batı'nın iki yüzlülüğünü gözler önüne sermişti. Youssef, “Bu insanlar Filistinli, toprakları orası. İsrailliler bu toprakları ellerinden alıyor. Bu durumda başka bir ülke mi onları almalı? İsrailli yetkililer “Neden Sina’ya gitmiyorlar?” diyor. 2 milyon insan Sina’ya itilirse mülteci kamplarında yaşayacak ve kaos yaşanacak. Batı medyası “Araplar birbirini öldürüyor, İsrail bunlardan kurtulmak zorunda” diyecek. Sonra da gözlerini Batı Şeria’ya çevirecekler. Bu sefer de oradakileri Ürdün’e sürmek isteyecekler. Mısır, Ürdün neden bu insanları alsın? Avrupa’da 44 ülke var. Onlar neden İsraillileri almıyor? Amerika’nın 50 eyaleti var, neden Florida’yı vermiyorlar? İsrail aynısını Ürdün’e yapsa “Suudi Arabistan, Ürdünlüleri alsana” mı denecek. Bu çözüm değil.” dedi.

 

Mısırlı ünlü komedyen Bassem Youssef, İsrail destekçisi sunucunun tezini yerle bir etti! ile ilgili etiketler Mısır İsrail Filistin Gazze Hamas İzzeddin el Kassam Tugayları Savaş soykırım

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.