Mısır'a büyükelçi atanacak mı? Bakan Çavuşoğlu'ndan Mısır ziyareti sonrası flaş açıklamalar!

11 yıl sonra dışişleri bakanları düzeyinde Mısır'a yapılan ziyaretle ve dış politikalarla ilgili Bakan Çavuşoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin karşılıklı büyükelçi atanması ile ilgili sorulara yanıt veren Bakan Çavuşoğlu,  ''Sadece Batı ile değil Doğu ile de görüşüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 11 yıl sonra dışişleri bakanları düzeyinde Mısır'a yapılan ziyaretle ve dış politikalarla ilgili gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Mısır'la karşılıklı büyükelçi atanması hakkında görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Libya'da yaşanan son gelişmelerle ilgili de konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Libya'yı bir bütün olarak görüyoruz. Ama bu bizim sadece meşru hükümeti tanıdığımız gerçeğini değiştirmez." ifadelerini kullandı.

MISIR İLE BÜYÜKELÇİLER NE ZAMAN ATANACAK?

Gazetecilerin karşılıklı büyükelçi atanması ile ilgili sorulara yanıt veren Bakan Çavuşoğlu,  ''Sadece Batı ile değil Doğu ile de görüşüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Şukri'yi Ramazan'da ağırlamak istediğini belirterek, ''Davet ettim'' ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu yaptığı açıklamasında; "Büyükelçi ataması için çalışmalar sürüyor" dedi.

LİBYA'DAKİ SON GELİŞMELER

Çavuşoğlu, Libya ile ilgili sorulan soruya da yanıt verdi. Libya'daki son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Hafter de dahil tüm taraflarla görüşmelerin sürdüğünü ifade ederken, "Biz sadece Batı ile değil Doğu ile de görüşüyoruz. O bölgeye Büyükelçimiz ziyarete gidiyor. Artık doğu-batı-güney, herkesle görüşüyoruz. Libya'yı bir bütün olarak görüyoruz. Ama bu bizim sadece meşru hükümeti tanıdığımız gerçeğini değiştirmez." dedi.

RUSYA'DAKİ 4'LÜ TOPLANTININ ERTELENMESİ

Rusya'da geçtiğimiz hafta yapılması planlanan 4'lü toplantının ertelenmesine ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, "Ruslar biz bunun hazırlığını yapamadık, erteleyelim dediler. Ama Suriye rejimi oradaydı, belki ortak karar vermişlerdir. Daha sonra ileride yapacağız dediler, biz de tamam dedik." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE-YUNANİSTAN İLİŞKİLERİ

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde son durumlarla ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu, Yunanistan'a bir ziyaret planının gündemde olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, "Yunanistan'a gitmemiz gündemde değil. 20 Mart'ta Dendias da Brüksel'de olacak. Onunla görüşmemiz olabilir." dedi.

FİNLANDİYA VE İSVEÇ'İN NATO SÜRECİ

Finlandiya ve İsveç'in NATO süreçleriyle ilgili de konuşan Dışişleri Bakanı, "Finlandiya'nın NATO üyeliğine kabul sürecinden sonra İsveç'in tavrında bir değişiklik oldu mu?" sorusuna yanıt verdi. Bakan Çavuşoğlu durumu, "Geçtiğimiz Cuma günü İsveç Dışişleri Bakanı'yla da görüştüm. Finlandiya'yla ilgili böyle bir karar açıklayacağımızı, önce bizden duymalarını istediğimizi, ikili ilişkilerimize verdiğimiz önem ve onlara olan saygımızdan dolayı medyadan duymalarını istemediğimizi söyledim. Kendisi de, umarım NATO Zirvesi'nden önce bizim ki de sonuçlanır dedi. Ben de size bağlı dedim." sözleriyle açıkladı.

 

Mısır'a büyükelçi atanacak mı? Bakan Çavuşoğlu'ndan Mısır ziyareti sonrası flaş açıklamalar! ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.