Miraç kandili tutulan oruç nasıl niyet edilir? Kaç gün oruç tutulur?

Miraç kandili tutulan oruç nasıl niyet edilir sorusu Müslüman aleminin en önemli hadiselerinden birisi oldu. İnsanlar ‘Kaç gün oruç tutulur’ hakkından detaylı bilgiler araştırırken Miraç gecesinde oruç tutulup tutulmayacağının sevabı da büyük bir önem kazandı.

Miraç kandilinde tutulan oruç nasıl niyet edilir sorusu Müslüman aleminin en önemli hadiselerinden birisi oldu. İnsanlar ‘Yarın oruç tutulur mu’ hakkından detaylı bilgiler araştırırken Miraç gecesinde oruç tutulup tutulmayacağının sevabı da büyük bir önem kazandı.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in miraca çıkmasını temsil eden Miraç kandili gecesinde oruç tutmanın hükmü Müslüman alemi tarafından merak ediliyor. Miraç kandili gecesinin ardından oruç tutmak isteyenler buna nasıl niyet edileceğini araştırıyor. Üç ayların ikinci kandil günü olan Miraç kandili, dualar ve ibadetlerle idrak ediliyor. Peki, 11 Mart yarın oruç tutulur mu?

MİRAÇ GECESİNDE ORUÇ TUTULUR MU?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in göğe yükselerek Allah ve öte alemleri ile görüp geriye döndüğü inanılan Miraç gecesini oruçlu geçirmek sevaptır. Dua ve çeşitli ibadetlerle geçirilen Miraç Kandili orucu için dini kaynaklarda, geceden niyet etmenin daha hayırlı olduğu ifade edilmekte.

Miraç kandili tutulan oruç nasıl niyet edilir? Kaç gün oruç tutulur?

MİRAÇ KANDİLİ ORUCUNA NASIL NİYET EDİLİR?

Dua ve çeşitli ibadetlerle geçirilen Miraç Kandili orucu için dini kaynaklarda, geceden niyet etmenin daha hayırlı olduğu ifade edilirken bugüne ait özellikle yapılması gereken bir ibadet bulunmamaktadır. Ancak bu kutsal günlerde Allah'ın rızasını kazanmak, günahlardan arınmak amacıyla binlerce Müslüman ibadetlerini yerine getiriyor. Öte yandan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Kandil orucu ile ilgili yaptığı bir açıklamada, "Oruç bir gün sonra da tutulabilir. Kandil sonrası ve öncesi de oruç tutulabilir" ifadelerini kullanmıştır.

MİRAÇ KANDİLİ'NDE NAMAZ NASIL KILINIR?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kandil namazları ile ilgili paylaştığı bir bilgi bulunmuyor. Hz. Muhammed S.A.V'in amcasına tavsiye ettiği tesbih namazı, kandil gecelerinde kılınabilecek namazlar arasında yer alıyor. Diğer taraftan kandil gecelerinde nafile namazı kılınması tavsiye ediliyor. Tesbih namazı 4 rekat kılınıyor. Nafile namazı ise 12 rekat kılınır

Miraç kandili tutulan oruç nasıl niyet edilir? Kaç gün oruç tutulur? ile ilgili etiketler miraç kandili Kandil orucu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.