Mika Can Raun'un avukatından 'adli kontrol şartıyla serbest kaldığı' iddiasına yalanlama

100 Türk lirasını klozete attığı anları sosyal medya hesabından yayınlayan fenomen Mika Can Raun, "Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılamak" suçundan gözaltına alındı. İfadesi alınan Raun'un, işlemlerin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığına dair bilgi verildi. Ancak Mika Can Raun'un avukatı yaptığı bir açıklama ile, fenomenin adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldığını belirtti.

Kısa süre önce cinsiyet değiştirerek kadın olan ve Mika Can Raun olarak tanınan sosyal medya fenomeni Mikail Can Kurnaz, 100 Türk lirasını klozete atıp üzerine sifon çektiği anlara ait görüntülerini Instagram hesabından yayınlamıştı. İstanbul Emniyeti'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri ise görüntülerin ardından harekete geçti.


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görüntülere ilişkin “devletin egemenlik alametlerini aşağılamak" suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Kurnaz, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. Fenomenin, savcılıktaki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla hakimliğe sevk edildiği bilgisi haberlerde yer aldı. Çıkan haberlere dair Mika Can'ın avukatı Instagram'dan bir açıklama yaptı.

 

"ADLİ KONTROL ŞARTI OLMAKSIZIN SERBEST BIRAKILDI"

Fenomen ismin avukatı, hakimliğin, Mika Can'ın hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirerek, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmettiği iddiasına karşın şunları yazdı: "Müvekkilim Mika Can Raun, dün akşam saatlerinde gözaltına alındı. Savcılıktaki ifadesinin ardından adli kontrol ve yurtdışı yasağı talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Duruşma sonucunda savcılığın adli kontrol talebi reddedildi. Müvekkilimin adli kontrolle serbest bırakıldığına dair haberler gerçeklik taşımamaktadır, adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Mika Can Raun'un avukatından 'adli kontrol şartıyla serbest kaldığı' iddiasına yalanlama


MİKA CAN RAUN'UN İFADESİ

Mika Can Raun hakimlikteki ifadesinde “Benim zaten kendimle bile dalga geçtiğim mizah şeklim vardır. Ben sormuş olduğunuz 100 TL’lik banknotu klozete atmadım. Sifonu çektiğim yönünde bir algı oluşmuş ise de hemen arkasından çektiğim bir video ile böyle bir durum olmadığını söyledim. Ben Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik herhangi bir saygısızlık veya suç işleme kastıyla hareket etmedim. Atatürk’e veya milli değerlerimize yönelik hakaret etme gibi bir kastım olamaz. Zaten olmadığını da video çekerek anlattım. Bu olay tamamen yalan haber başlıklarıyla bu hale getirildi” dedi.

 

 

 

Mika Can Raun'un avukatından 'adli kontrol şartıyla serbest kaldığı' iddiasına yalanlama ile ilgili etiketler Mika Can Raun Mikail Can Kurnaz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.