Mide ve bağırsak problemleri olanlar dikkat! Uzmanlar uyarıyor: Kurban etini sakın böyle tüketmeyin

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala uzmanlar kurban eti konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kurban etinin 24 saat dinlendirilmesi gerektiğine değinen uzmanlar özellikle mide ve bağırsak problemi olan vatandaşlar için; etin, kavurma ve kızartmanın yerine haşlama, ızgara veya buğulama şeklinde tüketilmesini öneriliyor. İşte detaylar...

Kilo almadan ve sağlıklı bir şekilde bayramın geçmesi için milliyet.com'a önerilerde bulunan Diyestisyen Gamze Şanlı Ak, kurban etinin 24 saat dinlendirilmesi konusunda uyarılarda bulundu. 

Mide ve bağırsak problemleri olanlar dikkat! Uzmanlar uyarıyor: Kurban etini sakın böyle tüketmeyin

Bekletilmeden tüketilen etlerin, hem pişirmede hem de sindirimde zorluk yarattığını ifade eden Ak, midede şişkinlik ve hazımsızlık gibi şikayetlerin yaşanmaması için buna dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Bayramda sebze tüketiminin önemini vurgulayan Ak, Öğünlerde 2-3 porsiyon (60-90 gram) et tüketimi yeterli ve uygun olan miktarlardır. Kavurma ve kırmızı et öğle öğününde tüketilmeli, akşam öğününde ise sebze, kuru baklagil gibi posa içeriği yüksek yemekler tercih edilmelidir. Günlük su tüketimi 2-2.5 litre olacak şekilde düzenlenmeli” ifadelerini kullandı. 

Mide ve bağırsak problemleri olanlar dikkat! Uzmanlar uyarıyor: Kurban etini sakın böyle tüketmeyin ile ilgili etiketler Yemek Kurban Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.