Mide şişkinliği nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler!

Genellikle mide ve bağırsakta gaz oluşmasından kaynaklı olarak günlük hayatı olumsuz etkileyen rahatsızlıklar arasında yer alan mide şişkinliğine neyin iyi geldiği birçok kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Mide şişkinliği nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Mide şişkinliği gün içerisinde çoğu kişinin sıkça karşılaştığı rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Pek çok insan vücutlarında normal bir miktarda gaz olmasına rağmen aşırı derecede gaz ve şişkinlik hissediyor. Vatandaşlar mide şişkinliğinin nasıl geçeceğini merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Mide şişkinliği nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Mide şişkinliği nasıl geçer? Ne iyi gelir?  Evde doğal yöntemler!

MİDE ŞİŞKİNLİĞİNİ NASIL GEÇER?

Sindirilmemiş gıdanın bozulması da karında şişkinliğe sebep olur. İnsan vücudu bazı karbonhidratları ve pek çok gıdada bulunan lifleri ince bağırsaklardaki enzimlerin yetersizliği nedeniyle sindiremez. Sindirilemeyen gıda, ince bağırsaklardan kalın bağırsağa geçtiğinde, kalın bağırsaktaki normal flora dediğimiz zararsız bakterilerce bozulmaya uğrar ve hidrojen , karbondioksit, insanların üçte birinde de metan gazı oluşur. Yapılan araştırmalar bazı insanlarda metan gazı oluşurken bazı insanlarda oluşmamasının sebebini açıklayamamıştır. Ancak metan gazı oluşan insanların gaitaları su içinde yüzer. Bir kişide gaz oluşturan gıdalar başka bir kişide gaz oluşturmayabilir. Kalın bağırsaktaki bazı bakteriler ile diğer bakterilerin oranı bazı kişilerde daha çok gaz oluşunu açıklayabilir. Belirli bir hastalık sonucu oluşmayan gazları geçirmek için diyet değişikliği gerekir ve gerektiği zaman ilaç kullanılır, hava yutulmamalıdır.

Gaz yapan gıdalar genellikle sebze , meyve, süt gibi sağlıklı gıdalar olduğu için doktorlar genellikle bu gıdaların azaltılmasını isterler. Şişkinlik hissini azaltmak için yağsız gıdalar tercih edilmelidir. Böylece mide daha hızlı boşalır ve gaz bağırsaklara daha hızlı geçip ilerler. Gıdaların kişiler üzerinde gaz yapma etkisi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bu sebeple her kişiye ayrı diyet listesi hazırlanmalıdır. Gaz şikayetleri diyet düzenlemeleri ile geçmiyorsa antiasitler, sindirim enzimleri, karbon preperatları, bağırsak çalıştırıcı ilaçlar kullanılabilir. Yutulan havayı azaltmak için sakız çiğnememek , yemekleri küçük lokmalar halinde ve yavaş yavaş yemek aynı zamanda sert şekerleme yememek gerekir.

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Kiraz ve turunçgillerde karında şişkinlik yapmayan meyvelerdir. Ananas şişkinliği geçirme de önemli rol oynar. Ananas içinde bulunan bromelin adlı enzim , sindirimi kolaylaştırır , mideyi rahatlatır ve gazı azaltır. Konserve ananastan ziyade taze ananas tavsiye edilir çünkü içerisinde daha fazla bromelin bulunmaktadır. Papa da denenebilir. İçerdiği papain adlı enzim özellikle ağır ve etli yemeklerden sonra sindirime iyi gelir.

Salatalık, rezene, ananas, tarçın, nane, zencefil çayı, yoğurt, papatya çayı mide şişkinliğini azaltmada önemli rol oynar.

 

 

Mide şişkinliği nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! ile ilgili etiketler Bitki 2019 hastalık mide mide ağrısı hasta
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.