Mezar başında hangi dualar okunur? Kabir ziyaretinde okunacak dualar!

Kabir ziyaretinde okunacak dualar ve sureler, ölen kişinin ruhuna hediye edilerek yapılan dualardır. Bu duaların kabir ziyaretinde okunması, hem ölen kişinin manevi istifadesine katkı sağlamak hem de Allah'ın rahmetine vesile olmak amacıyla gerçekleştirilir. Peki mezar başında hangi dualar okunur? Kabir ziyaretinde neler yapılır? İşte kabir ziyaretinde okunacak dualar!

Kabir ziyaretinde okunacak dualar ve sûreler, ölen kişinin ruhuna hediye edilerek dua edilmesi amacıyla okunur. Bu duaların kabir ziyaretinde okunması kişinin manevi istifadesine ve Allah'ın rahmetine vesile olabilir. Peki mezar başında hangi dualar okunur? Kabir ziyaretinde neler yapılır? İşte kabir ziyaretinde okunacak dualar...

Mezar başında hangi dualar okunur? Kabir ziyaretinde okunacak dualar!

MEZAR BAŞINDA HANGİ DUALAR OKUNUR? KABİR ZİYARETİNDE OKUNACAK DUALAR!

1) Esselâmü aleyküm, yâ Ehle dâr-il kavm-ilmü’minîn! İnnâ İnşâallahü an karîbin biküm lâhikûn. (Ey müminlerin mekânı olan bu ev halkı! İnşallah yakında sizin yanınıza geliriz.) Bu dua, kabristana varışta söylenen bir selamlaşma duasıdır ve ölen kişinin ruhuna hediye edilir.

2) Allahümme innî es'elüke bihurmeti Muhammed aleyhisselâm en lâ tüazzibe hâzelmeyyit. (Ey Allah'ım! Muhammed'in hürmetine, bu ölüye azap etmemeni dilerim.) Bu dua, kabir ziyaretinde ölen kişi için Allah'tan rahmet ve mağfiret istenmesi amacıyla okunur.

3) Fâtiha Sûresi: Mezar başında Fâtiha Sûresi okunabilir. Fâtiha Sûresi, Kur'an-ı Kerim'in ilk sûresidir ve manevi bir hediye olarak ölen kişinin ruhuna sunulur.

"Bismillahirrahmanirrahim
Elhamdülillahirabbil alemin
Errahmanirrahıym
Maliki yevmiddin
İyyake na'büdü ve iyyake nesteıyn
İhdinas sıratal müstekıym
Sıratallezine en'amte aleyhim ğayril mağdubi aleyhim veladdallin. Amin"

4) Bakara Sûresi: Kabir ziyaretinde Bakara Sûresi'nin başı ve sonu okunabilir. Bu sûre, Kur'an-ı Kerim'in en uzun sûresidir ve okunduğunda ölen kişinin ruhuna sevap hediye edilir.

5) Yasin-i Şerif Sûresi: Yasin-i Şerif Sûresi, mezar ziyaretlerinde sıklıkla okunan ve ölen kişinin ruhuna hediye edilen bir sûredir. Yasin-i Şerif'in okunması, ölünün huzur ve sükûn bulmasına yardımcı olabilir.

6) Tebareke (Mülk) Sûresi: Mezar ziyaretlerinde Tebareke (Mülk) Sûresi'nin okunması da tavsiye edilen dualardan biridir. Bu sûre, Allah'ın kudret ve hâkimiyetini anlatırken, ölen kişinin ruhuna sevaplar hediye eder.

7) Tekasür Sûresi: Kabir ziyaretinde Tekasür Sûresi'nin okunması da tercih edilen dualardandır. Bu sûre, dünya hayatının geçiciliğini hatırlatarak ölümün gerçekliğini vurgular ve ölen kişinin ruhuna sevaplar gönderir.

8) İhlas-ı Şerif: İhlas-ı Şerif, tek başına veya diğer sûrelerle birlikte okunabilen bir sûredir ve mezar ziyaretlerinde okunması yaygın olan dualardandır. Bu sûre, Allah'ın birliğini vurgulayarak ölen kişinin ruhuna hediye edilir.

Mezar başında hangi dualar okunur? Kabir ziyaretinde okunacak dualar! ile ilgili etiketler dua Mezarlık
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.