Meyve deyip geçmeyin! Bazı meyveler, kan şekerinin tavan yapmasına yol açıyor: Bu meyveler…

Çoğu zaman zararsız ve sağlıklı olarak bilinen meyvelerin ya da sebzelerin birtakım zararları olabiliyor. Özellikle aşırı tüketim halinde kan şekerinde ciddi bir yükselme meydana geliyor. Bu meyvelerin hangileri olduğu merak ediliyor. İşte detaylar…

Beslenme uzmanları ve doktorlar, öğünlerde meyvelere, sebzelere yer verilmesi hakkında sık sık açıklamalar yapıyor. Çeşitli hastalıklardan koruyan, cildi güzelleştiren meyvelerin bazı zararları da olabiliyor. Bazı meyvelerin içerisinde bulunan yüksek şeker, kan şekerinin yükselmesine yol açıyor.

Özellikle diyabet hastalarının doğru şekilde meyve ve sebze tüketimi konusunda dikkatli olması gerekiyor. Aksi takdirde hastaların şikâyetlerinde artış meydana geliyor. Uzmanlar meyvelerin içerisinde gizli şeker bulunduğunu söylüyor. Bu gizli şeker nedeniyle kan şekeri yükselişe geçiyor. Diyabet hastaları ya da hastalığa eğilimi olanlar için bu gibi bir durumda ciddi belirtiler ortaya çıkıyor.

MEYVE VE SEBZELERLE GELEN YÜKSEK KAN ŞEKERİ RİSKİ

Bazı meyve ve sebzeler kan şekerini dengede tutmak isteyenler için önerilmiyor. Bu meyve ve sebzelerin glisemik indeksi oldukça yüksek olduğu için kan şekerinde artışa neden oluyor. Bu nedenle dikkatli bir şekilde tüketilmesinde fayda bulunuyor.

Kan şekeri yüksekliği, kendini farklı belirtilerle belli edebiliyor. Bu belirtiler arasında en kolay fark edilebilecek olan sürekli açlık ve susuzluk hali oluyor. Aynı zamanda çok su içme ihtiyacı da doğabiliyor. Sık idrara çıkma gibi bir durum da yaşanabiliyor.

Bulanık görme, baş ağrısı, yorgunluk; kan şekerinin yükselmesine bağlı olarak yaşanabiliyor. Aynı zamanda kilo kaybetme, kadınlarda vajinal enfeksiyonlar ve çeşitli cilt rahatsızlıkları da yaşanabiliyor.

KAN ŞEKERİNİ ARTIRAN MEYVELER

Meyve deyip geçmeyin! Bazı meyveler, kan şekerinin tavan yapmasına yol açıyor: Bu meyveler…

Glisemik indeksi yüksek olan gıdalar, karbonhidratlara karşı bir insülin atağı geliştirebilir. Bunun sonucu olarak da açlık hissi baş gösterebilir. Böylece kişilerde yemek yeme isteği artar.

Kan şekerini artıran meyve ve sebzeler arasında üzüm ve portakalı ilk sırada saymak mümkün oluyor. Aynı zamanda armut ve mangoda da aynı sıkıntı meydana geliyor. Yaban havucu, tatlı mısır, pancar ve muz da kan şekerini artırıyor.

Meyve deyip geçmeyin! Bazı meyveler, kan şekerinin tavan yapmasına yol açıyor: Bu meyveler… ile ilgili etiketler meyve
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.