Mevlana'nın herkese önerdiği müthiş şifalı İbn-i Sina'nın Sirkencübin şerbeti tarifi

İbn-i Sina'nın tüm dertlere deva olan müthiş yararlı Sirkencübin şerbeti, içtiğiniz zaman size çok iyi gelecek ve şimdiye kadar neden içmemişiz diyeceksiniz. İşte Mevlana'nın da içmeden uyumadığı Sirkencübin şerbetinin tarifi...

İbn-i Sina'nın hep önerdiği Mevlana Celaleddin Rumi'nin de sürekli içtiği ve en sevdiği içeceklerden biri olan Sirkencübin şerbeti, faydalarıyla birçok derde şifa olacak. Hem yapılışı kolay hem de şifalı bu şerbetin tarifini anlattık.

SİRKENCÜBİN ŞERBETİ TARİFİ

Malzemeler

1 litre su
1 su bardağı elma sirkesi
3 yemek kaşığı çiçek balı
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra 1-2 saat bekleyin ve günde 1 bardak tüketin.

SİRKENCÜBİN ŞERBETİ FAYDALARI NELERDİR?

Mevlana'nın sürekli tükettiği Sirkencübin şerbetinin faydalarına baktığımızda, hazımsızlığı geçirip sindirim sitemini düzelttiğini, kan şekkerini düzenlediğini, tokluk hissini artırdığını görüyoruz.

Uzun süre tok tutan şerbet sayesinde kilo vermeniz de kolaylaşır.

Antioksidan özelliği da bulunan bu şerbet, vücudun temizlenmesine yardımcı olurken, detoks etkisi de oluşturduğu için çokça tercih ediliyor. Düzenli olarak tüketirseniz yüksek tansiyonu dengelerken, kalıcı olarak da denge sağlamaya fırsat tanıyor.

Mide yanmasına ve karın ağrısına da iyi gelen şerbet, eklem ağrısı için de öneriliyor. Kabızllığa faydası olan Sirkecünbin şerbeti, kolesterol seviyesini dengeleyerek yüksek tansiyonu engeller.

Vücudun temizlenmesini sağlayan şerbet, düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve başta grip, nezle gibi hastalıklar olmak üzere birçok sağlık sorununa karşı vücudumuzu desteklediği biliniyor.

Düzenli kullanımda ağız kokusunu da en az seviyeye indirdiği biliniyor.

Mevlana'nın herkese önerdiği müthiş şifalı İbn-i Sina'nın Sirkencübin şerbeti tarifi ile ilgili etiketler Yemek Tarifi Mevlana İbn-i Sina
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.