'Yakın zamanda Türkiye ve Rusya İdlib'te çözüme gidecek'

Habertürk'te yayınlanan "Nedir? Ne değildir?" programında Soçi'deki Üçlü Suriye Zirvesi ele alındı.

Üçlü zirevede Türkiye'nin en net olduğunun altını çizen SuperHaber yazarı, güvenlik uzmanı Mete Yarar, "Türkiye net konuşan taraftı topu yuvarlamadı. Sayın Cumhurbaşkanı lafını eğip bükmedi." dedi.

İdlip'e dikkat çeken Mete Yarar, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Ruhani arasında gerçekleştirilen Üçlü Suriye Zirvesi ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Geçen hafta sayın Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İdlib'te Türkiye karşıtı gruplara para dağıtıldığını açıklamıştı. Bu raporlar önlerine konulmuştur. Fırat'ın doğusundaki operasyon öncesinde Fırat'ın batısı Türkiye'nin önceliği olmuştur.

Münbiç, Tel Rıfat ve İdlib, Türkiye'nin önceliği olmuştur. Önümüzdeki günlerde Tel Rıfat bölgesinde Türkiye ve Rusya ortak bir çözüme varacaklar gibi duruyor. İdlip konusunda kısa vadede Türkiye ve Rusya bir çözüme varacak. Bu duyumdan daha öte bir şey.

İdlip, Astana sürecinin baltalanması için özellikle sıcak tutulan bir sorun. Cumhurbaşkanı da bunu söyledi. 'Tuzaklar kurulabilir' dedi. Tuzak kurulabilecek tek bir yer var. Uzlaşma sağlanmış ama çözüme kavuşmamış olan İdlib'te tuzak kurulacaktır. İdlib çözülmezse kanayan yara gibi duracaktır.

Türkiye ve Rusya'nın ikinci bir ajandası yok ancak İran öyle değil buranın çözüme kavuşmasının ardından sıranın kendisine geleceğini düşündüğü için işi uzatma derdinde. "

'Yakın zamanda Türkiye ve Rusya İdlib'te çözüme gidecek' ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Putin Mete Yarar İdlib Ruhani