İşte metaverse ile ilgili filmler! Metaverse'ü anlamak için bu filmleri izleyin!

Son dönemlerde teknoloji gündemine yerleşen konuların başında Metaverse geliyor. Metaverse ile ilgili yapılan araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Metaverse ile ilgili en çok araştırılan konulardan biri de, metaverse ile ilgili filmler. İşte, Metaverse konulu en iyi filmler! Ayrıntılar haberimizde...

Yakın bir zaman önce Facebook, çatı şirketinin ismini Meta olarak yenileyerek gelecek vizyonlarını kullanıcılara aktarmıştı. Diğer taraftan Facebook, bu iş için 10 bin kişinin işe alınacağını da belirtmişti. Son dönemlerde metaverse ile ilgili yoğun olarak araştırılan konulardan biri de, metaverse ile ilgili filmler.  İşte, Metaverse konulu en iyi filmler! Detaylar haberimizde... 

İşte metaverse ile ilgili filmler! Metaverse'ü anlamak için bu filmleri izleyin!

EN İYİ METAVERSE KONULU FİLMLER

Ready Player One

Ready Player One filmi, ailesini küçük yaşta kaybeden Wade Watts‘ın hayatına odaklanıyor. Gerçek hayattaki sıkıntılarıyla yüzleşmek istemeyen adam, vaktinin çoğunu The Oasis isimli bir oyun evreninde geçiriyor. Watts, bu evrende, oyunun milyoner kurucusunun servetini arayışa çıkıyor. Tye Sheridan ve Olivia Cooke‘nin başrollerini paylaştığı yapım, metaverse konusunu başarılı şekilde izleyicilere yansıtıyor.

Her

Ülkemizde Aşk adıyla yayınlanan Her filmi, Theodore Twombly adlı adamın yalnız geçirdiği rutin hayatını konu alıyor. Bir yapay zeka programı ile karşılaşan adam, bu sayede sanal bir varlık olan Samantha ile tanışıyor. Fakat yapay zeka ile Theodore’un arası gitgide tuhaf bir noktaya ulaşıyor. Filmin başrolünde, depresif karakter Joaquin Phoenix tarafından canlandırıyor. Scarlett Johansson ise sesiyle yapay zeka uygulamasını canlandırıyor.

The Matrix

Tüm insanların doğduğu andan ölümüne dek bir sanal gerçeklik içerisinde olduğu The Matrix serisi, bu evrenin liderlerine karşı savaşan Neo‘nun maceralarını işliyor. Baskın metaverse temasının yanı sıra bir dolu felsefi soruyu da beraberinde getiren yapım; simülasyon teorisi üzerine yapılmış en başarılı işlerden biri olarak kabul ediliyor. Filmde Neo’ya Keanu Reeves hayat veriyor.

Lucy

Tayvan’ın başkenti Taipei’deki yeraltı mafyalarının peşine düşen Lucy, yeni bir sentetik uyuşturucu türünün vücuduna nüfuz etmesiyle, doğaüstü güçler kazanmaya başlıyor. Telekinezi gibi yeteneklere erişen kadın, bu noktadan itibaren beyninin sınırlarını zorlayarak imkansıza ulaşıyor. Filmin başrolünde Scarlett Johansson yer alıyor.

Gamer

Ken Castle adlı bir milyarder, oldukça tartışmalı bir oyun türüne imza atar. Slayers adlı bu yeni biçim, insanların içindeki kötülükleri tüm dünyanın gözleri önüne sermesine yardımcı olur. Artık korkunç bir boyuta uzanan bu online oyun, insanların başka insanları kontrol etmesini ister. Bu noktada, Slayers’taki 1 numaralı oyuncu Kable, kendi özgür iradesini sağlamak için atağa geçer.

Kaynak: Shiftdelete

İşte metaverse ile ilgili filmler! Metaverse'ü anlamak için bu filmleri izleyin! ile ilgili etiketler Facebook Meta metaverse
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.