Metaverse coin'leri hangileri? En iyi metaverse coin'leri!

Son dönemlerde tüm dünyada popüler olan metaverse hakkında yapılan araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Metaverse ile ilgili araştırılan en önemli konulardan biri de, metaverse coin'leri. Peki, metaverse coin'leri hangileri? Ayrıntılar haberimizde...

Metaverse, kullanıcıların diğer kullanıcılarla etkileşime girdiği bir sanal gerçeklik uzayıdır. Örneğin metaverse evreninde insanlar, dijital temsilleri olan avatarlar aracılığıyla işte ve oyunda bir araya gelebilir, ofiste karşılaşıp konuşabilir, konserlere gidebilir ve aynı sanal mağazada kıyafet deneyebilirler. Kavram, Türkçeye “evrenin ötesi” olarak çevrilebilir. Metaverse kavramı, ilk olarak yazar Neal Stephenson’ın Snow Crash adlı kitabında geçti. Daha da geniş anlamda bu kavram, sadece sanal dünyaları değil, artırılmış gerçekliğin tüm yönlerini içeren bir bütün olarak İnternet’i de ifade edebilir. Metaverse ile ilgili araştırılan en önemli konulardan biri de, metaverse coin'leri. Peki, metaverse coin'leri hangileri? Detaylar haberimizde... 

Metaverse coin'leri hangileri? En iyi metaverse coin'leri!

Facebook’un metaverse konusunda yaptığı açıklamanın ardından metaverse odaklı kripto para projelerinde hareketlilik yaşandı.

Ethereum blok zincirinde yer alan sanal gerçeklik platformu Decentraland’in tokenı MANA haber sonrası yüzde 10’luk bir artış yaşarken, blok zinciri tabanlı sanal dünya The Sandbox projesinin SAND token’ı da az olsa bir fiyat artış gördü.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance üzerinde de TSİ 22.48 itibari ile son 24 saatte en çok değer kazanan 10 kripto paradan 4’ünü metaverse ile ilgili projeler oluşturuyor. Burada günlük artışlar yüzde 15 – 25 arasında ve Facebook hakkında gün boyu devam eden metaverse söylentiler bunda oldukça etkili oldu.

METAVERSE COIN'LERİNDE ARTIŞ

Son günlerde tüm dünyada bir metaverse furyası yaşanıyor. Sosyal medya devi Facebook’tan dün gelen metaverse ile ilgili açıklama, üzerine şirket isminin Meta olarak değiştirilmesi konuya olan ilgiyi bir hayli artırdı. Bundan metaverse odaklı kripto para projeleri de olumlu anlamda etkilendi. Bu kapsama giren birçok coin, çift haneli ve hatta bazıları, üç haneli artışlar yaşadı.

METAVERSE COIN'LERİ HANGİLERİ?

Piyasa değerine göre en büyük metaverse coin’leri şöyle:

Axie Infinity (AXS)

Axie Infinity, “kazanmak için oyna” mottosuyla oluşturulmuş bir platformdur. Axie Infinity dünyasında oyuncular, ekosisteme katkı sağladıkça, ödüllendirilir ve gelir elde ederler. Proje, Vietnam’da Sky Mavis isimli bir oyun firması tarafından 2018 yılında hayata geçirildi.

Piyasa değeri: 8.7 milyar dolar
İlk fiyatı: 0.1 dolar
Şimdiki fiyatı: 150 dolar
Bir aylık fiyat değişimi: %120

Decentraland (MANA)

MANA, kullanıcıların içerik ve uygulamalar oluşturmalarına, deneyimlemelerine ve bunlardan para kazanmalarına olanak tanıyan, Ethereum tabanlı bir sanal gerçeklik platformu.

Piyasa değeri: 2.4 milyar dolar
İlk fiyatı: 0.024 dolar
Şimdiki fiyatı: 1.39 dolar
Bir aylık fiyat değişimi: %105

Enjin Coin (ENJ)

Enjin, oyun ürünlerinden oluşan bir blok zinciri ekosistemi yaratmayı amaçlayan bir proje. Enjin Network ise kullanıcıların web siteleri ve klanlar oluşturabilecekleri, sohbet edebilecekleri, sanal eşya mağazaları kurabilecekleri bir sosyal oyun platformudur.

Piyasa değeri: 2.12 milyar dolar
İlk fiyatı: 0.05 dolar
Şimdiki fiyatı: 2.55 dolar
Bir aylık fiyat değişimi: %100

The Sandbox (SAND)

The Sandbox, kullanıcıların bir oyun biçiminde dijital varlıklar oluşturmasına, satın almasına ve satmasına imkan veren blok zinciri tabanlı sanal dünyadır. Proje 2020 yılında ortaya çıktı ve piyasaya sürüldü.

Piyasa değeri: 1 milyar dolar
İlk fiyatı: 0.0083 dolar
Şimdiki fiyatı: 1.13 dolar
Bir aylık fiyat değişimi: %75

WEMIX (WEMIX)

WEMIX, WEMADE’in blok zinciri oyun hizmetleri koluna odaklanan yan kuruluşu Wemade Tree tarafından geliştirilen blok zinciri tabanlı küresel oyun platformudur. Wemix, kullanıcılara dijital varlıklar için cüzdanlar ve pazar yerleri sağlayan oyun dApp’leri içeriyor.

Piyasa değeri: 765 milyon dolar
İlk fiyatı: 0.36 dolar
Şimdiki fiyatı: 5.90 dolar
Bir aylık fiyat değişimi: %400

Bloktopia (BLOK)

Bloktopia (BLOK) için her yönüyle bir metaverse projesi denebilir. Kendini “Merkezi olmayan metaverse” olarak tanımlayan proje, Polygon üzerine inşa edildi ve Polygon tarafından destekleniyor. Bloktopia, kripto para topluluğu için benzersiz bir VR deneyimi sunmayı, kullanıcıları tek bir sürükleyici ve ilgi çekici ortamda bir araya getirmeyi vadediyor.,

Bloktopia, Bitcoin’in 21 milyonluk arzına atıfla 21 seviyeden oluşan bir gökdelen. Token sahipleri, “Bloktopyalılar” olarak adlandırılıyor. Resmi internet sitesindeki bilgilere göre Bloktopyalılar, gayrimenkul sahipliği, reklam geliri, oyun oynama, ağ kurma ve çok daha fazlasıyla gelir elde edebilecekler.

Bloktopia’nın en büyük yatırımcısı ise The Sandbox’un sahibi olan Animoca Brands.

Bu arada geçtiğimiz günlerde CoinMarketCap de Bloktopia’da sanal bir CoinMarketCap alanı kurduğunu açıkladı.

Piyasa değeri: 574 milyon dolar
İlk fiyatı: 0.00025 dolar
Şimdiki fiyatı: 0.14 dolar
Bir aylık fiyat değişimi: %1000

Dvison Network (DVI)

Blok zinciri tabanlı bir VR içerik ekosistemi olan Dvision Network, Ethereum blok zinciri üzerinde çalışıyor. Geçen sene piyasaya sürülen Dvision Network, NFT’lerin alınıp satılabileceği bir platformu da içeriyor.

Piyasa değeri: 260 milyon dolar
İlk fiyatı: 0.04 dolar
Şimdiki fiyatı: 1.20 dolar
Bir aylık fiyat değişimi: %145

Wilder World (WILD)

Wilder World, “Ethereum üzerine inşa edilen sürekleyici bir 5D metaverse” olarak tanımlanıyor. Projenin vizyonu, insanı içine çeken bir metaverse’te deneyimlenecek tamamen merkeziyetsiz ve topluluğa ait bir sanal ulus yaratmak. Wilder World, diğer pek çok metaverse projesinde olduğu gibi içinde bir NFT pazarını da barındırıyor. Mayıs ayında token satışını gerçekleştiren Wilder World, burada 3.25 milyon dolar yatırım aldı.

Piyasa değeri: 312 milyar dolar
İlk fiyatı: 0.048 dolar
Şimdiki fiyatı: 4.25 dolar
Bir aylık fiyat değişimi: %250

Star Atlas (ATLAS)

Star Atlas, sanal oyun metaverse’inde bulunan devasa bir çok oyunculu çevrim içi oyundur. Solana blok zincirinde yer alan Star Atlas, piyasaya 2021 yılında çıktı. Kripto para borsaları FTX ve Sarum tarafından destekleniyor.

Piyasa değeri: 249 milyon dolar
İlk fiyatı: 0.00138 dolar
Şimdiki fiyatı: 0.11 dolar
Bir aylık fiyat değişimi: %38

 

Metaverse coin'leri hangileri? En iyi metaverse coin'leri! ile ilgili etiketler metaverse coin
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.