Mercimek köftesi nasıl yapılır? Dikkat, parmaklarınızı yemeyin! İşte en kolay mercimek köftesi tarifi...

Yediden yetmişe herkesin büyük bir keyifle tükettiği, kalabalık sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan mercimek köftesi tarifi büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, mercimek köftesi nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Mercimek Köftesi, mercimek ve bulgur gibi besleyici değeri yüksek olan malzemeler içeren, kolay hazırlanan, yaygın olarak pişirilen bir yemek türüdür. Özellikle çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan mercimek köftesinin tarifi merakla araştırılıyor. Peki, mercimek köftesi nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Mercimek köftesi nasıl yapılır? Dikkat, parmaklarınızı yemeyin! İşte en kolay mercimek köftesi tarifi...

MERCİMEK KÖFTESİ MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek

1,5 su bardağı ince köftelik bulgur

1 baş kuru soğan

1 demet maydanoz

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 demet taze soğan

2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)

3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)

Göz kararı kadar tuz

Kimyon

Pul biber

Karabiber

MERCİMEK KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

Mercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.

Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ilave 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır. Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.

İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek, tekrar yoğrulur. Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir. Malzemelerin güzelce karışması sağlanır.

Köfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Köftelere şekil verilerek, marul veya roka yaprakları üzerine dizilir.

Mercimek köftesi nasıl yapılır? Dikkat, parmaklarınızı yemeyin! İşte en kolay mercimek köftesi tarifi... ile ilgili etiketler Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.