Meral Danış Beştaş kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi, ne iş yapıyor?

DEM Parti'sinde çıkan çeşitli spekülasyonların ardından Başak Demirtaş yerine İBB adayı olacağı düşünülen isimlerden biri de Meral Danış Beştaş olduğu iddia edildi. Bu bağlamda, 'Meral Danış Beştaş kim?' veya 'Meral Danış Beştaş nereli?' gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Meral Danış Beştaş kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi, ne iş yapıyor? İşte, Meral Danış Beştaş'ın hayatı ve kariyeri....

DEM Partisi'nde gelişen çeşitli dedikoduların ardından, Başak Demirtaş'ın yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olabilecek isimlerden biri olarak Meral Danış Beştaş ön plana çıktı. Bu durum, 'Meral Danış Beştaş kimdir?' ya da 'Meral Danış Beştaş nereli?' gibi soruların internet arama motorlarında yoğun ilgi görmesine neden oldu. Meral Danış Beştaş'ın kim olduğu, nerede doğduğu, kaç yaşında olduğu, evli olup olmadığı ve hangi mesleği icra ettiği gibi detaylar merak ediliyor. İşte, Meral Danış Beştaş'ın yaşamı ve kariyeri...

Meral Danış Beştaş kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi, ne iş yapıyor?

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ KİMDİR?

Meral Danış Beştaş, 5 Nisan 1967'de Mazıdağı'nda doğmuş Kürt asıllı Türk hukukçu ve politikacıdır. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Diyarbakır Barosu'na bağlı serbest avukatlık yapmıştır. Kadın hakları ve insan hakları alanlarında uzmanlaşmış, AİHM'e götürülen hak ihlalleri davalarında aktif rol almıştır. Türkiye'nin mahkûm edildiği ilk aile içi şiddet davasının başvurucu avukatı olarak bilinmektedir.

AİHM'in kararına göre, Meral Danış Beştaş ve avukat eşi Mesut Beştaş, 6 Kasım 1993'te gözaltına alındıktan sonra jandarmanın işkencesine maruz kalmış ve özgürlük hakları ihlal edilmiştir. Beştaş, HDP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri hakkında açılan soruşturma kapsamında tutuklanmış ancak daha sonra tahliye edilmiştir. 2023 genel seçimlerinde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nden Erzurum milletvekili seçilmiştir.

Özel hayatında avukat Mesut Beştaş ile evlidir ve iki çocuk annesidir.

Meral Danış Beştaş kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi, ne iş yapıyor? ile ilgili etiketler Meral Danış Beştaş
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.