"Meral Akşener karşısına geçip ‘Kürdistan’ diyen kişiye ‘Defol git karşımdan’ diyemiyor!"

SuperHaber programcısı ve Hürriyet yazarı Nedim Şener ile SuperHaber programcısı ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar 'Memleket Aşkına'nın yeni bölümünde gündeme dair önemli konular ele alındı. Akşener'i Siirt'teki ziyareti sırasında 'Burası Kürdistan' diyen vatandaşa tepki göstermemekle suçlayan Şener, "Meral Akşener karşısına geçip ‘Kürdistan’ diyen kişiye ‘Defol git karşımdan’ diyemiyor!" ifadelerini kullandı.

İki usta isim SuperHaber programcısı ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı ve Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına” programının yeni bölümünde bir araya geldi. 

Siirt'te esnaf ziyaretinde bulunduğu sırada, bir esnafın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ısrarla "Burası Kürdistan" vurgusu yapmasının ele alındığı son bölümde Şener, hem o esnafı hem de Akşener'e tepki gösterdi.

 "KARŞISINA GEÇİP 'DEFOL GİT KARŞIMDAN' DİYEMİYOR"

"Ben o kişiyle tartışmam bile. Ona derim ki, ‘Anayasa’nın 3’üncü maddesi var kardeşim!’… Beğenmiyor musun? Cehennemin dibine git istersen" diyen Şener, "Meral Akşener karşısına geçip ‘Kürdistan’ diyen kişiye ‘Defol git karşımdan’ diyemiyor!" sözleriyle tepki gösterdi. 

 "TÜRKİYE DEVLETİ BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR. DİLİ DE TÜRKÇE'DİR"

İşte Nedim Şener'in konuyla ilgili sözleri;

Meral Akşener gibi bakanlık yapmış bir siyasetçinin önünde bunu söyleyebiliyor. Bunları da dinliyor. Tepki şu olacak; ben o kişi ile tartışmam bile. Ona derim ki; 'Anayasa'nın 3.maddesi var' kardeşim. 'Türkiye Devleti ülkesi ve devleti ile bölünmez bir bütündür. Dili de Türkçe'dir' diyor. Konu tartışmaya kapalı. Siirt'te konuşan o densizi beğenmiyor musun? Cehennemin dibine kadar gidebilirsin. Bu bir entellektüel tartışma değil. Sorulan bir görüş değil. Bir siyasi tutum olamaz, dillendirilemez, ifade edilemez, bu düşünülemez bile. Bunun devamında sosyal medya aracılığı ile nereye geldi olay bakın. Bu tutumu almış olan kişiyi savunanlar... 'Siz ırkçısınız, milliyetçisiniz, faşistsiniz...' Şöyle yapalım; Özerklik ilan edilmiş, anadili Anayasa'da kurucu unsur Türk-Kürt diye yazılmış ve ilan edilmiş bir Kürdistan. Bu yüzyıl önceki Sevr Haritası'nın, anlaşmaların ve emperyalizmin oyunu. ABD'nin Suriye'de oynamaya ve bize dayatmaya çalıştığı oyun bu. Ben bu ülkede kurucu değerlere hiç mi bağlı kalamayacağım? Atatürk ve arkadaşlarının verdiği mücadeleyi, Anayasa'yı yok mu sayacağım? Oturup karşımda bunları yapacaklar, ben de Meral Akşener olacağım... Sadece yapmam gereken 'Kardeşim sen nerede yaşıyorsun? Siirt. Coğrafi olarak hiçbir zaman böyle sayılmamış bir yerdir. Kaldı ki Anayasa'nın 3. maddesi, temel ve değiştirilemez maddelerinden biri iken sen bunları söyleyemezsin. Defol git!' diyemiyor mu?

 

"Meral Akşener karşısına geçip ‘Kürdistan’ diyen kişiye ‘Defol git karşımdan’ diyemiyor!" ile ilgili etiketler Nedim Şener Meral Akşener Siirt

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.