Menemen nasıl yapılır? İşte orijinal menemen tarifi...

Menemen, Türk mutfağına ait bir kahvaltı yemeğidir. Genellikle yumurta, domates, biber ve baharatların birleştirilmesiyle yapılan bu lezzetli yemek, kahvaltılarda sıklıkla tercih edilir. Bu çerçevede menemen tarifi en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, menemen nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Menemen, yumurta, biber, domates ve isteğe bağlı olarak soğan kullanılarak yapılan bir Türk yemeğidir. İlk kez mübadele ile İzmir'in Menemen ilçesine gelen Girit Türkleri tarafından yapılmıştır ve adını ilçeden almaktadır. Peki, menemen nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Menemen nasıl yapılır? İşte orijinal menemen tarifi...

MENEMEN NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

2 adet yeşil biber

2 adet sivri biber

4 adet domates

4 adet yumurta

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

İsteğe bağlı olarak beyaz peynir

Yapılışı:

Yeşil biber ve sivri biberleri yıkayıp doğrayın. Domatesleri de yıkayıp rendeleyin ya da küçük doğrayın.

Sıvı yağı tavada ısıtın. Ardından doğranmış biberleri ekleyin ve biberler biraz yumuşayana kadar kısık ateşte soteleyin.

Biberler yumuşadıktan sonra rendelenmiş veya doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.
Baharatları ekleyin. Tuz ve karabiberi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Domatesler suyunu çektikten sonra tavaya kırılmış yumurtaları ekleyin. Yumurtaları karıştırmadan pişirin. İsteğe bağlı olarak beyaz peyniri de ekleyebilirsiniz.

Yumurtaları istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Yumurta beyazları iyice donmuş, ancak sarıları hafif akışkan olmalıdır.

Menemeni ocaktan alın, sıcak olarak servis yapın. Yanında taze ekmek veya simit ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Menemen nasıl yapılır? İşte orijinal menemen tarifi... ile ilgili etiketler Menemen
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.