Memura yüzde 2.5 ek zam Meclis'ten geçti mi? 15-16 Ocak 2022 hafta sonu emekli maaşı yatar mı?

Memura 2022 Ocak ayında verilmesi planlanan yüzde 2.5 ek zam konusunda Meclis’ten beklenen haber gelmedi. Ek zam ile birlikte bireysel emeklilik, kurumlar vergisi indirimi ile kur korumalı TL mevduata ilişkin düzenlemelerin yer aldığı torba teklifinde görüşmeler gelecek haftaya kaldı. Peki, memura ek zam Meclis’ten geçti mi? 15-16 Ocak tarihlerinde hafta sonu emekli maaşı hesaplara yatacak mı?

Memurlara 2022 Ocak ayında verilmesi planlanan yüzde 2.5’luk zam teklifinin kanunlaştırılması yönündeki gelişme yeter sayısı bulunamadığı için diğer bir haftaya ertelendi. Memur ve emeklilerinin, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı dışında, refah payı olarak almaları gereken 2.5 puanlık artış 15 Ocak’ta alınacak maaşlara yetişmeyecek.

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. SSK emeklileri zamlı maaşları 17-26 Ocak tarihleri arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Ocak tarihleri arasında alacak.

Memura yüzde 2.5 ek zam Meclis'ten geçti mi? 15-16 Ocak 2022 hafta sonu emekli maaşı yatar mı?

15-16 Ocak 2022 hafta sonu emekli maaşı yatar mı?

1 Ocak itibariyle ödeme günlerinin cumartesi ve pazar günü ile resmi tatil günlerine rastlaması halinde herhangi bir değişiklik yapılmaksızın normal ödeme gününde yani zamanında ödenecek, yani tatil günlerinde de artık ödeme yapılacak.

Memura yüzde 2.5 ek zam Meclis'ten geçti mi? 15-16 Ocak 2022 hafta sonu emekli maaşı yatar mı? ile ilgili etiketler memur zam emekli maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.