Mehmetçik Kut'ül Amare 7.bölüm fragmanı izle!

Kısa bir süre önce TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan Mehmetçik Kut'ül Amare izleyici tarafından ilgi ile izleniyor. Tarihi dönem dizilerinden olan yapım reyting yarışında da adından çok söz ettiriyor.Her yayınlanan bölümden sonra haftaya neler olacağı merak ediliyor. İzleyiciler yeni bölümünde neler olacağını internette araştırıyor. Vatandaşlar tarafından sevilen dizinin yeni bölümünde neler olacak? İşte Mehmetçik Kut'ül Amare 7.bölüm fragmanı....

Mehmetçik Kut'ül Amare 7.bölüm fragmanı izle! TRT 1'nin fenomen dizilerinden olan yapım Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesi izleyiciler tarafından hayranlıkla izleniyor. Hikayesi ile olduğu gibi oyuncuları ile de göz dolduruyor. Dizinin başrollerinde; Kaan Taşaner,İsmail Ege Şaşmaz,İlker Aksum,Gamze Özçelik ve Özgü Kaya yer alıyor.Her bölümünden sonra diğer hafta merakla bekleniyor. Mehmetçik Kut'ül Amare 7.bölüm fragmanı! Peki yeni bölümde neler olacak? Merak edilen orunun cevabı detayları ile haberimizde...

cats_5

SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Yaralı halde mektupları kurtarmayı başaran ancak çölde bitap düşen Mehmet, rüyalarına giren Zeynep’i karşısında görünce şok olmuştur. Yaraları Efsa Nine’nin merhemiyle iyi olan ve Zeynep ile ilk andan itibaren güçlü bir bağ kuran Mehmet ona duygularını söyleyebilecek midir?

Süleyman Askeri, uzun zamandır izlediği Mehmet’in karşısına Teşkilat-ı Mahsusa’ya çalışan Zeynep ve ninesinin çadırında çıkmıştır. Askeri, Mehmet’e önemli bir vazife vermeden önce yemin ettirerek teşkilata dâhil eder. Bir anda bütün hayallerine kavuşan Mehmet için zorlu süreç şimdi başlamıştır.

Bağdat’ta ki tüm hainleri ortaya çıkaran ve Casım’ın canını alan Askeri, Cox’u elinden kaçırmıştır. Ancak artık daha önemli bir vazifesi vardır. Enver Paşa’dan gelen telgrafla Rota Mevkii’ne doğru yola çıkacak ve İngiliz ordusunun Bağdat’a ilerleyişine bir son verecektir. Peki, kendi ordusundan üç kat daha büyük bir orduyu durdurabilecek midir?

Askeri’nin elinden yaralı olarak kurtulan Cox, İngiliz karargâhına gelerek General Barrett ile buluşmuştur. Ona getirdiği önemli bilgileri dikkate almayan ve Cox’u küçümseyen General Barrett, ordusunun üstünlüğüne inanmaktadır. Cox ise General’in büyük bir hata yaptığının farkındadır. Peki, bu hata savaşın seyrini değiştirecek midir?

MEHMETÇİK KUT'ÜL AMARE 5.BÖLÜM ÖZETİ

Osmancık Taburu yolda büyük badireler atlatıp Bağdat’a gelmiştir. Süleyman Askeri, Bağdat’ta ilk iş olarak aşiretlere gidecek mektupları yollayarak vazifeye başlar. Cepheye gitmek için gerekli planları yapmış bölgenin eşrafı ile toplantı düzenlemiştir. Bu toplantı da plan gereği Hüsrev ve Ömer Osmanlı devletine destek vermeyeceklerini söylemişlerdir. Süleyman Askeri bu planla İngilizlere destek veren aşiretleri ortaya çıkarmayı amaçlamıştır.

Mehmet, gizli olarak geldiği Bağdat’ta sandıktan çıkmayı hesaplarken beklenmedik bir durumla karşılaşır. Mehmet, aşiretlere gidecek sandıklardan birine gizlenmiştir. Mektupları götüren birlik yola çıkar.

Aşiretlere mektup götürüleceğini öğrenen Cox baskın yapıp mektupları ele geçirmek için hareket geçer. Mehmet’in de içinde bulunduğu birlik yolda baskına uğrar. Mehmet ve Said dışında bütün askerler şehit olur. Ancak Mehmet kurtulmayı başarır. Mehmet, mektupları alarak oradan uzaklaşır. Baskın haberini alan Süleyman Askeri ise hem Mehmet’in nerede olabileceğini hem de mektupların akıbetini düşünmektedir. Mehmet mektuplarla birlikte çölde bacağındaki yaradan dolayı baygın düşer. Karşısına rüyalarında gördüğü Zeynep çıkmıştır. Süleyman Askeri ise Mehmet’in yerini öğrenmiş çölde Zeynep’in çadırında karşısına çıkmıştır. Mehmet yemin ederek Teşkilatı Mahsusa’ya katılmıştır. Mehmet’in ilk görevi ne olacaktır? Mehmet ile Zeynep arasında neler yaşanacak? Mehmet, Zeynep’e rüyasında gördüklerini anlatacak mı? Said’i bekleyen sürpriz nedir? Cox’un Hüsrev’le ilgili planı nedir? S. Askeri, Cox’un yerini öğrenecek mi?

4.BÖLÜM ÖZET

Bağdat’a doğru giden Osmancık Taburu yolda uğradığı baskını başarıyla atlatmıştır. Süleyman Askeri, bir kez daha Cox’u hezimete uğratmış, taburuyla birlik yoluna devam etmektedir. Taburun girdiği çatışmada Mehmet’te büyük bir kahramanlık göstermiştir. Yaralı ayağına rağmen verdiği mücadeleyle Osmancık taburunu ne kadar çok istediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Diğer taraftan Bağdat’a doğru giden Hüsrev kervansarayda Cox ile karşılaşır. Ancak her ikisi de birbirini tanımaz. Cox’un yeni hedefi bir an önce Bağdat’a vararak planlarına orada devam etmektir. Mehmet ise her şey yolunda gidiyor diye sevinirken kardeşi Said’in bir kez daha sert tepkileriyle karşılaşır. Said, Mehmet’in taburla birlikte olduğunu Süleyman Askeri’ye söyler. Ancak Süleyman Askeri’den beklemediği bir tepki alır. Zira Süleyman Askeri, Mehmet’in trende olduğundan haberdar olduğunu söyler. Said’e Bağdat’a varana kadar Mehmet’i saklamasını söyler. Süleyman Askeri’nin, Mehmet’le ilgili planı nedir? Mehmet ve Said’i kendilerini bekleyen büyük tehlikeyi öğrenebilecekler midir? Hüsrev ve Süleyman Askeri’nin hangi olay karşı kaşıya getirecektir? Mehmet, rüyasında gördüğü kız kimdir? Cox’un yeni hamlesi ne olacaktır. Bütün bu soruların cevabı Mehmetçik Kut’ül Amare 4. Bölüm’de…

mehmetcik_kutul_amare_dizisi_oyunculari_kimlerdir_trt_1_1516102609_7929

DİZİNİN KONUSU

Mehmetçik Kûtulamâre dizisi, Birinci Cihan Harbi’ne hazırlanan Osmanlı devletinde, tek hayalleri devletin yeniden dirilişi ve kurtuluşu olan, gönlünde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesini konu alıyor. Darülfünun talebesi olan Mehmet, vatanı için her türlü fedakarlığı ve çabayı göstermekten geri durmaz. Bu amaçla başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu ve en kabiliyetli askerlerin seçildiği Osmancık Taburu’na katılıp cepheye gitmek için büyük bir mücadele gösterir.

İhtişamlı bir devletin varislerine bıraktığı son destan olan Kûtulamâre Zaferi’ni konu alan dizi, Mehmet karakterini merkezine alarak her anı heyecan, aksiyon ve derin duygularla yoğrulmuş hikâyesiyle seyirciyle buluşacaktır. Bunun yanında Mehmet’in, vatan için canını ortaya koyarken karşısına çıkacak Zeynep ile yaşayacakları sevda ise, çöle yazılan bir aşk destanı olacaktır.

Mehmet, başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu Osmancık Taburu’yla birlikte Arap coğrafyasında büyük bir mücadele gösterecektir. Bölgede yaptıklarıyla Osmancık Taburu içinde büyük bir kahraman haline gelecektir. Mehmet kahramanlıkları İngilizlerin oyunlarını bozacak ve Kûtulamâre destanının mimarı olacaktır.

Osmanlı Devleti’nin, İngilizleri Kûtulamâre’de kuşatıp teslim almasında canını ortaya koyacak olan Mehmet ile birlikte Osmancık Taburu’nun diğer kahraman askerleri de yakından tanıtılacaktır. Aynı zamanda Osmanlı Devleti askerleriyle, İngiliz askerleri arasında çöllerde, dağ başlarında, nehirlerde yaşanan amansız mücadele tarihi kaynaklara dayanılarak anlatılacaktır.

Mehmetçik Kut'ül Amare 7.bölüm fragmanı izle! ile ilgili etiketler mehmetçik kutül amare 7bölüm fragmanı yeni bölümde neler olacak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.