Mehmet Uslu kimdir?

Mehmet Uslu kimdir? 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisindeki Rıfat karakteriyle tanıdığımız ünlü oyuncu Mehmet Uslu hayatını kaybetti. Dün gece tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren başarılı sanatçı kimdir? Neden öldü? Hastalığı neydi? Hangi dizilerde oynadı? Tüm bu sorularınızın cevabı haberimizde...

Mehmet Uslu kimdir? Başarılı oyuncu Mehmet Uslu dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisiyle akıllara kazanan ünlü sanatçı kimdir? Neden öldü? Kaç yaşındaydı? Peki hastalığı neydi? Tüm detaylar haberimizde...

Mehmet Uslu kimdir?

MEHMET USLU HAYATINI KAYBETTİ

En son Söz dizisinde Albay rolünde izlediğimiz 24 Nisan 1961 doğumlu oyuncu Mehmet Uslu, dün gece tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

 Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinin Rıfat’ı olarak da bilinen Uslu, en son Star TV ekranlarında yayınlanan Söz dizisinde Albay karakteriyle ekranda yer almıştı.

57 yaşındaki dizi ve sinema oyuncusu Mehmet Uslu, 2 gün önce rahatsızlanarak İstanbul Maltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Akciğer kanseri ile savaşan oyuncu, dün gece saat 23:00’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uslu’nun cenazesi bugün memleketi Akşehir’e gidecek ve yarın 1 Ekim 2018 Pazartesi günü, Akşehir’de son yolculuğuna uğurlanacak.

MEHMET USLU KİMDİR?

24 Nisan 1961 tarihinde dünyaya gelen dizi ve sinema oyuncusu Mehmet Uslu, çok sayıda sevilen dizide önemli roller üstlendi. Uslu, Fatmagül'ün Suçu Ne dizisinin Rıfat'ı olarak biliniyordu. 

OYUNCULUK DENEYİMLERİ:

Farklı Boyut

Fatmagül'ün Suçu Ne?

Elveda Derken

Affedilmeyen

Büyük Yalan

Kurtlar Vadisi

Melek

FATMAGÜL’ÜN SUÇU NE DİZİSİ KONUSU VE OYUNCULARI

Ellerinden kayıp giden hayatlarını, başkalarının çizdiği yolda sürüklemek zorunda kalan iki gencin hikayesi..

Fatmagül bir sahil kasabasında, fazla saf ağabeyi Rahmi ve onunla mecburen evlenmek zorunda kalan yengesi Mukaddes’le birlikte yaşıyor..
Askerden yeni dönen nişanlısı Mustafa ile evlenmek için gün saymakta..

Çocukluk aşkı Mustafa.. Mustafa arkadaşlarıyla oynarken Fatmagül, onun kaçan misketlerini toplamış, kukalarını o dizmiş, annesi pantolonunu yırttığını görmesin diye eve gitmeden o dikmiş pantolonunu küçük elleriyle..

Fatmagül çocukluğunda da sessizmiş, herkes alışkın onun suskunluğuna..
Mustafa ona dokunmaya kıyamıyor, birlikte oturacakları, çocuklarını büyütecekleri evi kendi elleriyle yapıyor… Bugüne kadar kendine ait hiçbir şeyi olmayan Fatmagül, Mustafa’ya yardım ederken sabırla kendine ait bir hayata hazırlanıyor..

Kerim de yakın kasabalı.. Babası o daha çok küçükken bir başka kadın için annesini terk etmiş.. Durumu kabullenemeyen annesinin intiharıyla yapayalnız kalmış. Yörenin şifacısı Ebe Nine’nin sahip çıktığı Kerim onu hem anne hem abla bilmiş. Ebe Nine’ye sadece adı miras kalmamış annesinden.. Annesinin mübadele yıllarında sahip olduğu, şimdi sit alanı olan deniz kenarında geniş bir arazinin sahibi.. Beldenin zenginlerinden Reşat Yaşaran’ın gözü Ebe

Nine’nin arazisinde.. İstanbul’da kardeşi Rıfat’la ortak büyük bir müteahhitlik şirketinin sahibi olan Reşat Yaşaran, türlü oyunlarla kasabalının değerli arazilerini ele geçirmiş, bir tek Ebe Nine’ye diş geçirememiş..

Kerim bir demir atölyesinde çalışıyor..Balıkçılıktan denizden anlıyor. Yazları, çocukken aralarında sınıf farkı olmayan ama büyüdükçe mesafelerin dile gelmese de hissedildiği ilk okul arkadaşları Selim, Erdoğan ve Vural’ın yollarını gözlüyor.. Selim, Reşat Yaşaran’ın oğlu, Erdoğan onun kuzeni. Vural beldenin tapu kadastro müdürünün oğlu.. Kerim’in kasabanın sınırları içinde kalan hayatı her yaz onların tatil için birkaç haftalığına gelmeleriyle renkleniyor..

Bu yaz renkler, Fatmagül’ün üzerine çöken dört gölgeyle birlikte kararır..
Selim’in, babasının baskısıyla nişanlandığı gece, sabaha kadar içen dört arkadaşın yolu, nişanlısını denize uğurlamak için evden çıkan Fatmagül’le kesişir..
Kuytu kayalıklarda, şakayla başlayan kovalamaca, ömür boyu peşlerinden gelecek bir utancın kaynağı olacaktır.

Mustafa dokunmaya kıyamadığı nişanlısının ‘lekelenmesiyle’ bütün geçmiş ve geleceğini ateşe verir. Kendi elleriyle yaptığı evi yakar..
Oğlu ve yeğeninin karıştığı olay ortaya çıkmasın diye kolları sıvayan Reşat Yaşaran, karısının kardeşi Münir’in çabalarıyla, Fatmagül’ün yengesini satın alır..
Kerim Yaşaranların baskılarına ve büyük utancına yenik düşer ve Fatmagül’le evlenmeye mecbur olur.

Sadece bedenine değil hayatına da tecavüz edilmiştir Fatmagül’ün.. Fatmagül Kerime mahkum edilir..
Nefretle başlarlar, başkalarının onlara sundukları yeni hayatlarına..

İntikam almak isteyen Mustafa’nın soğuk nefesini her an enselerinde hissederek aynı evin içinde birbirlerine düşman, hayata tutunmaya çalışırken, hayatlarını hiç bitmeyecek bir kabusa çeviren o sabahın izleri, filizlenmeye başlayan aşkın önünde en büyük engeldir.

OYUNCU KADROSU

Beren Saat
Fatmagül

Engin Akyürek
Kerim

Sumru Yavrucuk
Ebe Nine

Musa Uzunlar
Reşat

Fırat Çelik
Mustafa

Murat Daltaban
Münir

Buğra Gülsoy
Vural

Kaan Taşaner
Erdoğan

Engin Öztürk
Selim

Deniz Turkali
Perihan

Seda Güven
Meltem

Veda Yurtsever İpek
Ender

Esra Dermancıoğlu
Mukaddes

Bülent Seyran
Rahmi

Aziz Sarvan
Turaner

Mehmet Uslu
Rıfat

 

Mehmet Uslu kimdir? ile ilgili etiketler Mehmet Uslu neden oldu kaç yaşında
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.