Mehmet Sepil'den sahiplik müessesesi önerisi

Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, dernek statüsünde yönetilen kulüplerdeki yöneticilerin harcamalardan sorumlu olmadığını belirterek, artık bizde de İngiltere'de olduğu gibi sahiplik müessesesinin hayata geçirilmesi gerektiğini savundu.

İzmir'deki spor kulüplerinin başkanları İzmir Ticaret Odası'nda bir araya geldi. Toplantıda bir konuşma yapan Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, dernek statüsündeki mevcut kulüp yapılarının artık değişmesi gerektiğini söyledi.

Futbol kulüplerinin şirketleşmesi gerektiği tezini savunan Sepil, "Paralar harcanıyor, kısa dönemli başarılara bakılıyor. Dernek sisteminin çalışmadığı belli. En iyi örnekleri de üç İstanbul takımı." sözleriyle sahiplik müessesesinin hayata geçirilmesi gerekliliğini vurguladı.

GÖZTEPE'Yİ SATIYOR MU?

Göztepe'nin anonim şirket olduğunu ve borcu olmadığı için yatırımcıların ilgisini çektiğini kaydeden Sepil, şöyle konuştu:

"Şu an görüştüğümüz yatırımcılar var, bunlardan bazıları yüzde 10-20 oranında, bazıları daha fazla hisse almak istiyor. Görüşmelerimizi yapıyoruz. Bu olursa hem İzmir için hem Türk futbolu hem Göztepe için çok iyi olacak. Benim de buradan ayrılacağım gün Göztepe'yi tamamen kendi kendini finanse edebilen bir yapıda bırakabilirsem bunu çok büyük başarı olarak göreceğim. Bizler futbol yönetimini uluslararası standartlarda yapamıyoruz, noksanlarımız var, gelen yatırımcıdan futbolun yönetiminde faydalanacağız."

Mehmet Sepil'den sahiplik müessesesi önerisi ile ilgili etiketler Göztepe Süper Lig mehmet sepil
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.