Mehmet Ali Çelebi neden Memleket Partisi'nden ayrıldığını anlattı: "3 temel sebebi var" dedi

Daha önce CHP ve Memleket Partisi'nde bulunan Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Millet İttifakı konusunda açıklamalar yaptı. Çelebi, Cumhur İttifakı'nın Millet İttifakına göre milli konularda daha tutarlı olduğunu söyledi. Çelebi, CHP'den sonra geçtiği Memleket Partisi'nden neden anlattığını anlattı.

Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhur İttifakı, milli konularda daha net ve tutarlıyken, aynı durumun Millet İttifakı için geçerli olmadığını söyledi.

Şu anda Cumhur İttifakı'nın, net ve tutarlı gözüktüğünü belirten Çelebi, "6+2 masanın orada Abdullah Gül de var. Çıkmaz sokak olduğunu çok önceden söyledim. '6+1 masa çıkmaz sokaktır. Buradan Türkiye'ye hayır gelmez' dedim. Aynı düşüncem devam ediyor. Bir partide olup olmamam çok önemli değil. Şu anki tutumum, Cumhur İttifakı'nın ülkeyi milli istikamette daha net ve tutarlı götüreceğine dönük görüşüm devam etmektedir." diye konuştu.

"BU DENKLEM KAOS VE İSTİKRARSIZLIK GETİRİR"

Mehmet Ali Çelebi, şunları kaydetti:

"İl başkanlıklarını PKK'nın askerlik şubesi gibi kullananların bakanlık alacağı denklemlere 'hayır' dediğim için 'Cumhur İttifakı' dedim. FETÖ-PKK devlete çökmesin diye 'Cumhur İttifakı' dedim. İçinde bölücü, yıkıcı unsurlar ve marjinal fikirler barındıran 6+2'li Gül+ HDP, bu denklem kaos ve istikrarsızlık getirir. Dünya büyük kriz ortamlarını beklemektedir. Bu kriz ortamında zaman kaybetmemek, güçlü liderlik için 'Cumhur İttifakı' dedim."

MEMLEKET PARTİSİ'NDEN NEDEN ALDIĞINI ANLATTI

Memleket Partisi'nden neden ayrıldığını anlatan Çelebi sözlerine şöyle devam etti:

Onun 3 temel sebebi var. Birincisi kuruluş rotasından saparak 6+1 dostlar ittifakı denklemine yaklaşması. Bunu nasıl anladık, Muharrem İnce kendisi açıkladı: Partiden 3. yol olarak kurulmasına rağmen asla cumhur olmaz dedi. Sen millet ittifakına göz kırpıyorsun. Partinin rotası o değildi ki. Sen millet ittifakına neden yanaşıyorsun, biz zaten oradan ayrıldık. İkinci turda millet ittifakını destekleyeceğiz dedi. En son 6'lı masa aday bulamıyorsa ben olurum dedi. Açıkca 6+1 denkleminden yanayım dedi. Şimdi kim tutarlı? Ben teşkilatların emeği umudu ile oynamamak için Memleket Partisi'nden istifa ettim.

Mehmet Ali Çelebi neden Memleket Partisi'nden ayrıldığını anlattı: "3 temel sebebi var" dedi ile ilgili etiketler Cumhur İttifakı Millet İttifakı Mehmet Ali Çelebi Memleket Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.