Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin konusu ne, hangi oyuncular oynuyor, dizinin kadrosunda kimler var, hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman yayınlanacak?

TRT, tarihi dizilerine bir yenisini ekleyerek "Mehmed: Fetihler Sultanı" adlı dizide İstanbul'un fethini ve Fatih Sultan Mehmet'in hayatını anlatılacak. Bu özel yapım, hem Fatih Sultan Mehmed'in hem de İslam dünyasının önemli isimlerinden Eyüp el Ensari'nin hayatına dair kapsamlı bilgiler sunacak. Peki, Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin konusu ne, hangi oyuncular oynuyor, dizinin kadrosunda kimler var, hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman yayınlanacak? İşte, Mehmed: Fetihler Sultanı ayrıntıları!

TRT, tarihi dizilerine yeni bir soluk getirerek "Mehmed: Fetihler Sultanı" adlı yapımla izleyicilere İstanbul'un fethini ve Fatih Sultan Mehmet'in hayatını aktaracak. Bu özel yapım, sadece Fatih Sultan Mehmed'in değil, aynı zamanda İslam dünyasının önemli isimlerinden Eyüp el Ensari'nin hayatına dair detaylı bilgileri içerecek. Peki, Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin konusu ne, hangi oyuncular oynuyor, dizinin kadrosunda kimler var, hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman yayınlanacak? İşte, Mehmed: Fetihler Sultanı hakkında merak edilen ayrıntılar!

Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin konusu ne, hangi oyuncular oynuyor, dizinin kadrosunda kimler var, hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman yayınlanacak?

Mehmed: Fetihler Sultanı konusu ne?

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, dizinin ilk fragmanını şu sözlerle paylaştı: "İstanbul, mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur" hadis-i şerifiyle. Sobacı, aynı zamanda şu notu ekledi: "Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olmuş o güzel komutanın hikayesi, 'Mehmed: Fetihler Sultanı' adıyla yakında TRT 1'de izleyiciyle buluşacak."

Mehmed: Fetihler Sultanı oyuncuları kimler?

Yapımcılığını Eyüp Gökhan Özekin'in üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Şafak Bal oturuyor. Türkiye'de çekimlerine başlanan dizinin oyuncu kadrosu ise dikkat çekici isimlerden oluşuyor. Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Savaş Özdemir, Esila Umut ve Ali Nuri Türkoğlu gibi ünlü isimler, "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinde izleyiciyle buluşacak.

Dizi, Ghassan Mesud'un başarılı performansıyla Eyüp el Ensari'nin hayatını da ele alacak. Dünya çapında tanınan bir aktör olan Mesud, daha önce "Cennetin Krallığı" ve "Karayip Korsanları" gibi önemli yapımlarda yer aldı.

Mehmed: Fetihler Sultanı nerede çekildi?

Dizinin yurt dışı çekimleri ilgi çekici bir detayla gerçekleşti; İran'da yapılan çekimlerde, plato dizi için özel olarak tasarlandı. İranlı yönetmen Mejid Mejidi'nin önceki başarılı projeleri, dizinin beklentileri yükselten bir kaliteyle izleyicilere sunulmasına katkı sağlıyor.

Mehmed: Fetihler Sultanı ne zaman yayınlanacak?

Mehmed: Fetihler Sultanı, TRT1'de 27 Şubat Salı günü yayına girecek. Dizi, akşam saat 20:00'de izlenebilecek.

Mehmed: Fetihler Sultanı hangi kanalda?

Mehmed: Fetihler Sultanı, TRT1 ekranlarında yayınlanacak.

TRT 1'in yeni dizisi "Mehmed: Fetihler Sultanı"nda önemli bir karakteri canlandıracak olan Ghassan Mesud, Eyüp el Ensari karakteri ile izleyicilerle buluşacak. Dizi, Fatih Sultan Mehmed'in hayatının yanı sıra Eyüp el Ensari'nin önemli aşamalarına odaklanacak ve Osmanlı tarihinin önemli hükümdarlarından birinin yaşamına paralel olarak gelişecek bir hikayeyi sunacak.

Dizinin ünlü oyuncusundan ilk açıklama geldi!

TRT tarafından yapılan açıklamaya göre, dizide Ebu Eyyûb el-Ensarî karakterine hayat veren ünlü oyuncu Ghassan Massoud, hayranlarına özel bir video mesaj ile seslendi.

Daha önce "Cennetin Krallığı" ve "Karayip Korsanları" gibi önemli yapımlarda rol alan deneyimli oyuncu Massoud, TRT'yi tebrik ederek, dizide yer almanın kendisi için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Dizinin ilk bölümünü izleyememesine rağmen, Massoud, "Peygamber Efendimizin müjdesini taşıyan sahabe Ebu Eyyûb el-Ensari'nin karakterini canlandırmak gerçekten harika ve özel bir deneyimdi." şeklinde duygularını ifade etti.

Sanat hayatında pek çok İslami karakteri başarıyla canlandıran Massoud, özellikle Ebubekir es-Sıddik ve Selahaddin El-Eyyubi karakterlerinin öne çıktığını ifade etti. Ebu Eyyûb El-Ensari karakterini canlandırmaktan onur duyduğunu söyleyen oyuncu, projenin olumlu etkiler yaratacağına inandığını vurguladı.

Massoud, yeni bir çağı başlatan büyük lider Fatih Sultan Mehmet Han'ı konu alan dizinin muazzam bir başarı olduğunu dile getirerek, "İslam milletinin tarihinde büyük liderlere sahip çıkmalıyız." dedi ve TRT 1 kanalı yetkilileri ile Miray Yapım ekibini tebrik etti.

Cennetin Krallığı ve Karayip Korsanları gibi büyük prodüksiyonlu filmlerde önemli roller üstlenen Suriyeli oyuncu, projenin kendisi için harika bir fırsat olduğunu ifade ederek, izleyicilere iyi akşamlar diledi.

Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin konusu ne, hangi oyuncular oynuyor, dizinin kadrosunda kimler var, hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman yayınlanacak? ile ilgili etiketler Fatih Sultan Mehmet TRT
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.