MEB'den müjde geldi! Beş çocuğa ana sınıfı açılabilecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde bir şubede 5 çocuk için ana sınıflarının açılmasına yönelik yeni düzenlemenin hayata geçeceğinin müjdesini verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesinde eğitim öğretim sürecinin kesintisiz devam edebilmesi için bir şubede bulunması gereken en az öğrenci sayısı yeniden belirlendi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, Kovid-19 salgını sürecinde, okul öncesi eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı, 10’dan 5’e düşürüldü. Böylece bu bölgelerde en az 5 çocuk bulunması halinde bir grup oluşturularak ana sınıfı açılabilecek.

İKİNCİ DÖNEME 5 BİN SINIF YAPILACAK

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Özer, ikinci döneme 5 bin ana sınıfı yapımının yetiştirilmesini planladıklarını belirtti. Yaklaşık 1 ayda 4 bin 3 yeni ana sınıfını açtıklarını anımsatan Özer, “Bu ana sınıflarında 79 bin çocuğumuz eğitime başladı. Böylece 5 yaş grubunda okullaşma oranını yaklaşık yüzde 84’e çıkardık” dedi.

MEB'den müjde geldi! Beş çocuğa ana sınıfı açılabilecek ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı Okul MEB Ana sınıfı mahmut özer
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.