MEB 2017 ehliyet sonuçlarını ne zaman açıklayacak? 2017 Ehliyet soruları ne zaman yayınlanacak?

4 gün önce yapılan MEB 2017 ehliyet sonuçlarını ne zaman açıklayacak? Sürücü adaylarının merakla beklediği 2017 Ehliyet soruları ne zaman yayınlanacak? Milli Eğitim Bakanlığı soruları yayınlama konusunda net bir cevap vermiyor. 11 Şubat'ta yapılan sınavda ehliyet soruları ve Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu için MEB'in sınav takvimine bakıldığında sonuçların ne zaman açıklanacağı tahmin ediliyor. Peki direksiyon sınav tarihi ne zaman yapılacak? İşte sürücü adaylarının merakla beklediği bütün bu soruların cevabı...

4 gün önce yapılan MEB 2017 ehliyet sonuçlarını ne zaman açıklayacak? Sürücü adaylarının merakla beklediği 2017 Ehliyet soruları ne zaman yayınlanacak? Milli Eğitim Bakanlığı soruları yayınlama konusunda net bir cevap vermiyor. 11 Şubat'ta yapılan sınavda ehliyet soruları ve Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu için MEB sınav takvimine bakıldığında sonuçların ne zaman açıklanacağı tahmin ediliyor. Peki direksiyon sınav tarihi ne zaman yapılacak? İşte sürücü adaylarının merakla beklediği bütün bu soruların cevabı...

Ehliyet sınav soruları MEB tarafından ne zaman yayınlanacak sorusu sosyal medyada 4 gündür en çok aranan oldu. MEB bu soruya net bir cevap vermiyor.

MEB 2017 ehliyet sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

Devlet kurumları sınav yapıldıktan sonra 15 gün içerisinde sonuçları açıklamamaktadır. Sonuçlar 15 gün sonra kurumların belirlediği tarihler arasında açıklanmaktadır. MEB 11 Şubat'ta yaptığı sınav sonuçlarını en erken 24 Şubat 2017 tarihinde ve ondan sonraki günlerde açıklayabilir.

2017_direksiyon_snavlar

2017 Ehliyet soruları ne zaman yayınlanacak?

2017 direksiyon sınavları ne zaman olacak sorusunun cevabı, sonuçların açıklanacağı tarihte belli olacak. Sonuçların açıklandığı tarihten 15-20 gün sonra sınav gerçekleşmektedir.

Ehliyet için ikinci sınav başvuruları ne zaman başlıyor?

24 Şubat 2017 tarihinde başvurular başlıyor, 25 Nisan 2017 tarihinde başvurular sona eriyor. Sınav tarihi ise 20 Mayıs 2017.

stajyer_ehliyet

Stajyer ehliyet nedir?

Direksiyon sınavını kazanan adaylar, 2 yıl olmak üzere stajyer ehliyet belgesine sahiptir. Bu süre zarfında; 5 kez kırmızı ışık ihlali olursa, 5 kez hız limiti aşılırsa, 2 yıl süre zarfında toplam ceza 75 puan olursa, ölümcül veya yaralanma kazasına suçlu görünürse, stajyer ehliyet belgesi geri alınacak ve normal ehliyet belgesi verilmeyecek. 2 yıl sonra trafik kurallarına uyan ve yapılmaması gerekenlere dikkat eden stajyerehliyet belgesine sahip olan sürücü, 1 yıl içerisinde normal ehliyet belgesini alabilir.

Türkiye'de en çok trafik kazalarına sebep olan faktörler nelerdir?

Trafik kazaları sebeplerine bakıldığında birinci sırada "hatalı sollama" gözükür. Hatalı sollama konusu trafik kurallarında çok net bir şekilde belirtilmiştir. Bu kurallar ya unutulmuştur ya da bireyin "acil" bir şekilde bir yere yetişme isteği vardır. Araç ne kadar hızlı olursa olsun belirli hızda giden araçtan en fazla 30 dakika önde olur. 30 dakika daha erken gitmek trafik kazasına davetiye çıkartmak demek.

Trafik kazalarında ikinci sırada olan ise "alkol" tüketimi. İçişleri Bakanlığı bu konuda sert bir tutum içerisindedir. Alkol kullanıp araç kullanan vatandaşların ehliyetlerine el konulmaktadır. Belirli süreler içerisinde ehliyetine el konulan kişi, belli bir para cezası ödemektedir. Kurallar gereği alkol kullanımı tekrarlanırsa ömür boyu araçlardan men edilmektedir.

Üçüncü sırada "uykusuzluk" Uzun yolculukta vatandaşların uykusuzluğundan ötürü trafik kazası yapmaları oldukça fazladır. Özellikle büyük araç kullanan kişilerin yeterince uyumamaları ve zamanında yetişme stresi baz alındığında, sonuçları istemsiz olarak karşımıza çıkmaktadır.
öne çıkanlar

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.