Mbaye Diagne West Bromwich Albion'a imzaya gidiyor

Galatasaray ile West Bromwich Albion, Mbaye Diagne transferinde her konuda anlaştı. Birmingham ekibi Senegalli golcüyü sezon sonuna kadar kiralıyor. WBA, Premier League'de kalmayı başarırsa Sarı-Kırmızılılar'ın kasasına yüklü bir bonservis bedeli girecek.

Dün West Bromwich Albion Menajeri Sam Allerdyce'la FaceTime'de görüşen Mbaye Diagne, yeni hocasıyla yüzyüze görüşmek için İngiltere'ye uçuyor. Senegalli golcü için Galatasaray ile Premier League ekibi her konuda anlaştı.

29 yaşındaki santrforun sabah saatlerinde Galatasaray'ın sponsor hastanesinde sağlık kontrolünden geçtiği belirtildi. Diagne işlemler tamamlanınca İngiltere'ye gidecek ve yeni kulübüne imzayı atacak. Bu transferi Galatasaray yönetimi de doğruladı. Diagne'nin ayrılığı sonrası Galatasaray harcama limitinde artış yakalamış olacak. Sarı Kırmızılı ekipte giden isimlerin netleşmesi sonrası gelecek isimler konusunda da hareketlilik yaşanması bekleniyor.

FATİH TERİM'DEN DE ONAY ÇIKTI

29 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon Club Brugge'e kiralanmıştı. Sezon başında tekrar Galatasaray'a dönen Diagne, Süper Lig'in ilk yarısında 15 maçta attığı 9 golle takımının en golcü ismi konumunda. Sarı-kırmızılı forma ile toplam 39 maça çıkan Senegalli 22 gol attı ve 2 asist yaptı.

Radamel Falcao'yla da yolları ayırmak üzere olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in oyun tarzına uygun bir santrfor aranıyor. Sırtı dönük top alabilen, pivot tipi bir santrforla mevcut sistemin daha iyi işleyeceğini düşünen Terim ve teknik ekibi, Diagne'nin gidişine onay verdi. Senegalli yıldızı satın alma opsiyonuyla kiralayacak olan West Bromwich Albion, Cim Bom'un yeni transfer yapmak için ihtiyacı olan kaynağı da yaratmış olacak.

WBA teknik direktörü Sam Allerdyce ile FaceTime üzerinden bir görüşme gerçekleştiren Diagne, takımın kalan 20 haftada Premier League'de kalma savaşına gönüllü olduğunu söyledi. İngiliz teknik adam Diagne'nin yanı sıra Crystal Palace'ın Belçikalı santrforu Christian Benteke'yi de kadrosunda görmek istiyor.

Mbaye Diagne West Bromwich Albion'a imzaya gidiyor ile ilgili etiketler Galatasaray Mbaye Diagne west bromwich albion premier league
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.