Mavi Dolunay ne zaman, saat kaçta gerçekleşecek? Burçlara etkileri nelerdir?

Astrolojinin gündeminde olan ve yakından takip edilen doğa olaylarından Mavi Dolunay için geri sayım başladı. Jüpiter ve Satürn gezegenlerine yakın gerçekleşecek olan 2021 Mavi Dolunay ne zaman, saat kaçta gerçekleşecek? Mavi Dolunay hangi burçları etkileyecek?

2,5 yılda bir kez gerçekleşen harikulade doğa olaylarından biri olarak gösterilen Mavi Dolunay için heyecanlı bekleyiş başladı. Astroloji tutkunları tarafından yakından takip edilen Mavi Dolunay olayında 12 adet dolunay meydana gelmektedir.

Mavi Dolunay özellikle Kova burcu etkisinde olacak. Burçları ve astrolojik olayları yakından takip edenler Mavi Dolunay için şimdiden bekleyişe başladı.

Mavi Dolunay Ne Zaman?

Merakla beklenen Mavi Dolunay, 22 Ağustos Pazar gününde saat 15:01'de Kova Burcunun 29 derecesinde Dolunay gerçekleşecek. Mutlu bir tesadüf eseri Ay yine gezegenlere, bu sefer Jüpiter ve Satürn'e yakın olacak.

Mavi Dolunay ne zaman, saat kaçta gerçekleşecek? Burçlara etkileri nelerdir?

Mavi Dolunay Nedir?

Mavi dolunay ya da Mavi Ay olarak isimlendirilen doğa olayı, bir ay içinde fazladan ikinci dolunayın yaşanması anlamına gelir. Her yıl toplamda 12 dolunay oluşurken 2021 yılının Ağustos ayında fazladan bir dolunay daha oluşacak. Mavi dolunay ya da Mavi Ay olarak isimlendirilen doğa olayı, bir ay içinde fazladan ikinci dolunayın yaşanması anlamına gelir.

Mavi Ay, gök bilimcileri tarafından, bir takvim ayında yaşanan ikinci Dolunay olarak tanımlanan nadir bir doğa olayı olarak nitelendiriliyor.

Dünya'da meydana gelen volkanik patlamalar ve orman yangınlarının sebep olduğu toz bulutlarının hareketi nedeniyle mavi ve tonlarında gözüken Dolunay, gökbilimciler tarafından Mavi Ay olarak tanımlanmıştır. Aslında Ay'ın rengi değişmemekte, ancak toz bulutları sebebiyle Ay mavi renkte görülmektedir.

Mavi Dolunay’ın Burçlara Etkileri

22 Ağustos'ta gerçekleşecek dolunay Kova'nın son derecesinde olduğundan Kova burcu konularının yani özgürlük, teknoloji, havacılık, astroloji konularına vurgu yapıyor.

 

Mavi Dolunay ne zaman, saat kaçta gerçekleşecek? Burçlara etkileri nelerdir? ile ilgili etiketler Mavi dolunay dolunay
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.