Masumlar Apartmanı finali nasıl bitiyor? Madalyonun İçi kitabı ile arasındaki farklar neler?

Masumlar Apartmanı dizisi ile Gülseren Budayıcıoğlu’nun Madalyonun İçi kitabındaki arasındaki farklar gözlerden kaçmadı. Takipçiler ise şimdiden Masumlar Apartmanı dizisinin finalinde olacakları merak etmeye başladı. Peki, Masumlar Apartmanı finali nasıl bitiyor? İşte, Masumlar Apartmanı finaliyle ilgili bilgiler...

TRT ekranlarının sevilen dizisi Masumlar Apartmanı’nın orijinal hali ile şimdikinin arasındaki farklar izleyenlerin gözünden kaçmadı. Başrollerinde Birkan Sokullu, Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah ve Merve Dizdar’ın rol aldığı Masumlar Apartmanı dizisi Salı gecelerini sallamaya devam ederken reyting listelerinde de rakiplerine fark atmayı başardı.

Ancak Gülseren Budayıcıoğlu’nun Madalyonun İçi kitabından uyarlanarak hazırlanan Masumlar Apartmanı dizisinin bazı noktalarda romandan ayrıldığı da net bir şekilde gözlemlendi. Çöp Ev hikayesinde Safiye, Gülben ve Neriman kardeşlerin hayatı konu alan Masumlar Apartmanı romanı aslında Ankara’da geçiyor. Ankara’da hali vakti yerinde olan bir ailenin takıntılarından bahseden romandan bazı yerler dizide de yer alıyor.

MASUMLAR APARTMANI DİZİSİNİN HİKAYEDEN FARKLARI NELER?

Kitapta dizide anlatıldığı gibi büyük abla Safiye’nin temizlik hastalığı, ortaca kız kardeş Gülben’in altını ıslatmasından bahsediliyor. Olaylar aslında Gülben’in Gülseren Budayıcıoğlu’nun seansına gelmesi ile start alıyor.

Masumlar Apartmanı finali nasıl bitiyor? Madalyonun İçi kitabı ile arasındaki farklar neler?

Diziden en çok değiştirilen karakterinde aslında Neriman olduğu ortaya çıktı. Neriman aslında kitapta 27 yaşında ve çalışan genç bir kadındır. Ablası Gülben’in altına ıslatmasının 31 yaşına kadar devam etmesi üzerine küçük kardeş Neriman onu zorla doktora götürür. Kitapta Neriman’ın seansa girmesiyle beraber ailesinin hayat hikayesi ortaya çıkar.

Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitabında Safiye 37, Gülben 31 ve Neriman 21 yaşındadır. Dizinin kitaptan ayrılan en önemli özellikleri arasında ise Birkan Sokullu’nun hayat verdiği Han ve Farah Zeynep Abdullah’ın canlandırdığı İnci karakterinin olmamasıdır.

Kitapta kız kardeşlerin aslında bu kadar travmatik bir hikaye yaşamalarının nedeni de annelerinin hiç erkek çocuk sahibi olmamasından kaynaklıdır. Kızların anneleri her doğumun sonrasında eşine bir erkek evlat vermediği için ağır bir travma yaşadığı ve onlarla ilgilenmemeyi tercih etmesidir. Aslında kitapta 7 kız kardeşlerinin olduğu ve diğer 4 tanesinin bakımsızlıktan öldüğüne dair bir detay da yer aldı.

Masumlar Apartmanı finali nasıl bitiyor? Madalyonun İçi kitabı ile arasındaki farklar neler? - Resim : 2

Gülben’in altına ıslatmasındaki en büyük etken ise annesidir. Çünkü kitapta ilerleyen seanslarda annelerinin Gülben küçükten altını ıslattığı zaman cinsel organını ateşle yaktığı ortaya çıkar. Bu durum Gülben’de daha büyük travmalara neden olur.

Kitapta kız kardeşlerin iyileşme süreci Neriman’ın bir çocukla görüşmesiyle başlar. Neriman’ı istemeye geleceklerini duyan Safiye delirir ve evi temizleyebilmek için 2 ay sonrasına gün verir. 2 ay sonra gelen isteme gününde bir kez daha erteleme yaşanır ve isteme günü ancak 6 ay sonunda gerçekleşir. Kız isteme gününden sonra Safiye’nin anksiyete krizleri daha da artar.

Safiye ve Gülben isteme gününden sonra adeta tek başına yaşayamaz duruma gelir. Bu nedenle Neriman çalıştığı iş yerinden ayrılır ve ablasıyla ilgilenmeye başlar. Neriman işten çıktığı için depresyona girer ve babalarının hastalığı daha da ağırlaşır. Yaşanan bu durum sonrasında babaları hastaneye kaldırılır ve Neriman hem ablaları hem de babasıyla ilgilenmek zorunda kalır. Neriman’ın hastanede olduğu dönem içerisinde evi pislik götürür ve bunun sonucunda da apartmandan kokular yayılmaya başlar.

Masumlar Apartmanı finali nasıl bitiyor? Madalyonun İçi kitabı ile arasındaki farklar neler? - Resim : 3

MASUMLART APARTMANI FİNALİ

Masumlar Apartmanı finalinde ise Gülben ve Safiye kullandığı ilaçlardan sonra iyileşme sürecine girer. 3 ay sonunda Safiye evden çıkarak doktorun kliniğine gitmeyi başarırken 1 yılın sonunda ise apartmanda yer alan bütün çöpler atılır. Neriman yıllar önce kendisini istemeye gelen sevgilisiyle evlenirken Can adında bir çocukları olur. Safiye’nin hayatındaki en büyük amacı Can’ı iyi bir insan olarak yetişmektir. Gülben’de komşunun erkek kardeşiyle evlenirken Safiye de kendisini gönüllü annelik kuruluşlarına adar.

Masumlar Apartmanı finali nasıl bitiyor? Madalyonun İçi kitabı ile arasındaki farklar neler? ile ilgili etiketler masumlar apartmanı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.