MasterChef Siron nasıl yapılır? Tavuklu siron yemeği tarifi ve malzemeleri nelerdir?

TV8 yarışması MasterChef Türkiye 2021 üçlü düellolar ile devam ediyor. Şef adaylarının kıyasıya yarıştığı yarışmanın bu akşamki bölümünde siron yemeği yapılıyor. Peki MasterChef tavuklu siron yemeği nasıl yapılır? İşte siron yemeği tarifi

MasterChef siron yemeği nasıl yapılır? TV8'in en sevilen yarışmalarından olan MasterChef Türkiye 2021'de siron yemeği istendi. Jürinin şef adaylarından istediği tavuklu siron yemeği nasıl yapılır? Siron yemeği tarifi ve malzemeleri nelerdir?

SİRON NASIL YAPILIR?

MasterChef izleyicileri bu akşam yapılan tavuklu siron yemeğinin tarifini internette araştırmaya başladı. Bu lezzetli yemeğin kıymalısı da mevcut ancak tavuklu siron öylesine meşhur ki sizler için siron yemeği nasıl yapılır, tavuklu siron yemeği nasıl yapılır sorularına yanıt aradık.

TAVUKLU SİRON TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Siron İçin:

1 adet tavuk göğsü

2 adet yufka

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

İç Sosu İçin:

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

1 kase süzme yoğurt

1 yemek kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı domates püresi

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 çay bardağı su

TAVUKLU SİRON NASIL YAPILIR?

İç sosunun malzemelerini bir kapta karıştırın. Yufkanın birini açıp içine sosu sürün. Yufkanın ucunu ve yanlarını katlayıp tavuğun yarısını katladığınız kısma koyun ve rulo yapın.

İki parmak aralıklarla kesip küçük bir fırın kabına dizin. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp kıtır kıtır olduğunda fırından çıkarın.

O sırada sos tavasına yağı ve salçayı alıp kavurun. Domates sosunu da koyup pişirin.

Fırından çıkardığınız sironu bir tabağa alıp önce yoğurt ardından hazırladığınız sosu dökün.

 

MasterChef Siron nasıl yapılır? Tavuklu siron yemeği tarifi ve malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler MasterChef siron nasıl yapılır tavuklu siron yemeği nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.