Masterchef Jürileri Fıstıklı Tel Kadayıf İstedi! Yarışmacılar Yaptı! İşte O Gizli Tarif Ortaya Çıktı

TV8 ekranlarında son derece başarılı bir yarışma haline gelen Masterchef yarışması, geçtiğimiz günlerde yarışmacılarına fıstıklı tel kadayıf yaptırdı. Yarışmacılar arasında tatlı bir rekabete sebebiyet veren bu tatlı görenleri hayrete düşürdü.

TV8 ekranlarında son derece başarılı bir yarışma haline gelen Masterchef yarışması, geçtiğimiz günlerde yarışmacılarına fıstıklı tel kadayıf yaptırdı.  Yarışmacılar arasında tatlı bir rekabete sebebiyet veren bu tatlı görenleri hayrete düşürdü.

İkram edilme konusunda da çeşitli dondurmalar ile ikram edilebileceği konusunda tavsiyeler veren jüriler Masterchef izleyicilerinin tarifi alması konusunda önemli bir adım atmış oldular. Dilerseniz bu lezzetli ve enfes görünümlü fıstıklı tel kadayıf tatlımızın nasıl yapıldığına bakalım.

Masterchef Jürileri Fıstıklı Tel Kadayıf İstedi! Yarışmacılar Yaptı! İşte O Gizli Tarif Ortaya Çıktı

Fıstıklı Tel Kadayıfı Malzemeleri;

  • Yaklaşık yarım kilo tel kadayıf
  • yarım paket margarin
  • 2 su bardağı dövülmüş ya da dilimlenmiş fıstık içi

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • yarım limonun suyu

 Masterchef Jürileri Fıstıklı Tel Kadayıf İstedi! Yarışmacılar Yaptı! İşte O Gizli Tarif Ortaya Çıktı - Resim : 2

İşte bu son derece basit olan malzemeler ile ortaya muazzam bir fıstıklı tel kadayıfı çıkarabilirsiniz. Son derece basit olan ve yemesine de olay diyebileceğimiz bu tatlı yapanların ve yiyenlerin beğenisini kazanıyor. Her bir aile bu tatlıyı yaparak gelen misafirlere sunduklarını da dile getiriyor.

Masterchef Jürileri Fıstıklı Tel Kadayıf İstedi! Yarışmacılar Yaptı! İşte O Gizli Tarif Ortaya Çıktı - Resim : 3

Misafirlere sunum yapma konusunda son derece kararsızlık yaşayan ev hanımları işte bu tarif sayesinde istedikleri sonuca bir adım daha yakın olacaklardır. Gelin şimdi de tatlımızın nasıl yapıldığına bir bakalım.

Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlısı Yapılışı;

Öncelikle 3 su bardağı suyu ve 3 su bardağı şekeri tencereye alalım ve kaynatalım. Kaynama esnasında da sürekli karıştıralım.

 Ardından da limon suyunu ilave edelim. 2-3 dakika daha kaynatma işlemine devam ettikten sonra ateşten alalım ve bir kenarda soğumaya bırakalım. Yağladığımız fırın tepsisine tel kadayıfları alalım ve eritilmiş yağı üzerlerinde gezdirelim.

Masterchef Jürileri Fıstıklı Tel Kadayıf İstedi! Yarışmacılar Yaptı! İşte O Gizli Tarif Ortaya Çıktı - Resim : 4

Kadayıfları elimiz ile güzel bir şekilde karıştıralım. Dağılmalarını sağlayalım. Ardından da kadayıfın yarısını ayıralım. Tepsi üzerinde kalan bölümüne de el yardımıyla şekil verelim. Üst kısmına da fıstık serpelim ve kalan yarıyı da aynı şekilde tepsi üzerine yayalım.

Masterchef Jürileri Fıstıklı Tel Kadayıf İstedi! Yarışmacılar Yaptı! İşte O Gizli Tarif Ortaya Çıktı - Resim : 5

Şekil verip bastıralım ve de sıkıştırma işlemine devam edelim. Daha sonra 180 derece üzerinde iyice kızarana kadar pişirelim.. Fırından çıkaralım ve üzerine soğuk şerbeti dökelim.

Afiyet Olsun...

Masterchef Jürileri Fıstıklı Tel Kadayıf İstedi! Yarışmacılar Yaptı! İşte O Gizli Tarif Ortaya Çıktı ile ilgili etiketler tel kadayıf
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.