MasterChef Ali Uysal kimdir? Zeytindalı Harekatı gazisi kaç yaşında, nereli?

Zeytindalı Harekatı'nda gazi olan ve sonrasında hastanede el ele tutuştukları fotoğrafla sembol haline gelen askerlerden Ali Uysal, MasterChef 2021'e katılıyor. MasterChef Ali Uysal kimdir sorusuna yanıt arayan izleyenlerde bu kahraman askerin yaşadıklarını merak ediyor. Peki, Ali Uysal kaç yaşında, nereli, evli mi?

2018 yılında Zeytindalı Harekatı’nda çekilen fotoğrafın sembol isimlerinden birinin MasterChef 2021 yarışmasına katılacak olması şimdiden izleyenlerin büyük bir merak içerisine girmesine neden oldu. Afrin’de Mehmetçik’in güvenliği sağlamak adına terör unsurları ile girilen silahlı çatışmada yaralanan iki asker, el ele tutuştukları an ile bir anda Türkiye’nin gündeminde yer almışlardı.

Bölücü terör örgütü PYD/PKK ile çıkan çatışma sonrasında iki asker, Hatay'ın Hassa Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmışlardı. O anlardan habersiz olan iki askerin el ele tutuştukları fotoğrafta sosyal medyada gündem olmuştu.

Askerlerden Ali Uysal o anlarda yaşadığı duygulardan şöyle bahsetti: “Roket saldırısı sonrasında kulağımız duymaz bir hale gelmişti. Olcay’da o esnada acı çekiyordu. Seslenmeme rağmen beni duymadı. O anda sağlık görevlilerinden biri elimi gösterdi. O da tutunca bende yanıt verdim. Bizi çektiklerinden haberim bile olmadı. Milletimizin duaları bizi hep ayakta tutuyor” dedi.

MasterChef Ali Uysal kimdir? Zeytindalı Harekatı gazisi kaç yaşında, nereli?

Uysal, “Allah, tüm Türkiye Cumhuriyeti’nden razı olsun. Dualarıyla her zaman bizim yanımızdalar. Orada asla yalnız olmadığımızı çok iyi biliyoruz. Harekatın ne derece önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bende Hataylıyım ve burada sınır hattında daha öncelerde de neler yaşandığını zaten biliyorduk. Devletimiz böyle ayakta kalacaksa her zaman canımızı vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Diğer yaralı askerden Olcay Özçam ise “Görev emri gelince taburumla beraber Afrin’e gittik. Elmas Köyü’ne giriş yapmıştık. Oradaki operasyon esnasındaki çatışmada önümüze roket düşünce havaya fırladım ve düşerken de sağ kolumun üzerine yığıldım. Önce yüzümdeki şarapnel parçaları temizlendi. Daha sonrada Ankara’ya sevk edildim” dedi.

MasterChef Ali Uysal kimdir? Zeytindalı Harekatı gazisi kaç yaşında, nereli? - Resim : 2

Özçam, “Arkadaşımın elini tuttuğu esnada kendimde değildim. Ali bana birkaç kez seslenmiş ama ben duymamışım. Ali’nin elimi tutmak istediğini görünce bende yanıt verdim. Birbirimize böylelikle destek olduk.” dedi.

2018 yılında Zeytindalı Harekatı’nda vurularak gazi olan askerlerden Ali Uysal’ın 1 Temmuz akşamında MasterChef yarışmasına katılması bekleniyor. Aslen Antalya’nın Mavangat ilçesi doğumlu olan Ali Uysal hakkında bilgi bulunmuyor.

MasterChef Ali Uysal kimdir? Zeytindalı Harekatı gazisi kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler MasterChef zeytindalı harekatı Ali Uysal
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.