Marketlerde ped satışı yasak mı? Hijyenik ürünlerin satışı market tedbirlerinde yer alıyor mu?

Marketlerde ped satışı yasak mı? 8 ve 15 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak market tedbirleri kapsamında marketlerde satışı yasaklanan ürünler belirlendi. Peki hijyenik ped marketlerde satışı yasak mı?

Marketlerde ped satışına dair araştırmalar başladı. 8 Mayıs'tan itibaren uygulanacak market tedbirleri kapsamında marketlerde hangi ürünlerin satışının yasaklandığı belirlendi.Yayımlanan genelgeye göre hijyenik ped satışı yasaklandı mı?

Marketlerde ped satışı ile ilgili karar!

Marketlere getirilen yeni yasaklar ardından birçok soru işareti doğdu. Hangi ürünlerin satışı yasaklandı? Market yasakları ne zaman başlayacak? Marketlerde ped satışı yasak mı? Yasaklar hakkında İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı'dan açıklama geldi. Çatak online alışveriş konusuna da değindi.

Online alışverişlerle ilgili bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını belirten Çataklı şunları söyledi: "Düzenlemeler cumartesi pazar döneminde yaptığımız düzenlemedir. Tam kapanma sürecine yayıldı. Bu dinamik bir süreç yeni durumlar ve ihtiyaçlar karşısında yeni tedbirler alıyoruz"diye konuşan Çataklı, marketlere getirilen yeni yasaklarla ilgili olarak,"Buradaki temel amaç minumum yoğunluk ve en zaruri ihtiyaçların karşılanarak bu sürecin atlatılması"

HAFTA SONU MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLER

HANGİ ÜRÜNLER YASAKLANDI?

Yeni alınan kararlarla birlikte, marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri satılabilecek. Parfüm ve kozmetik ürünleri ise satılamayacak. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç

Sabun, hijyenik ped ve ev temizlik ürünleri (deterjan vs)yle ilgili herhangi bir kısıtlama ise genelgede net olarak yer almıyor.

Marketlerde ped satışı yasak mı? Hijyenik ürünlerin satışı market tedbirlerinde yer alıyor mu? ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı market ped satışı tam kapanma
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.